Od sutra saobraćaj kroz tunel Vranduk u obje trake

0
775
Saobraćaj će se od 5 do 21 h odvijati u obje saobraćajne trake, a onda do 0,30 h naizmjenično, jednom trakom

Kilometarske kolone koje su se stvarale zbog rekonstrukcije tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, od sutra ujutro u 5 sati trebale bi biti prošlost.
Iz JP Ceste FBiH je potvrđeno da su glavni radovi na rekonstrukciji tunela pri kraju te da će se od sutra u 5 sati ujutro opet, nakon više mjeseci, saobraćaj odvijati u dvije trake.
“Od Federalnog ministarstva prometa i komunikacija dobili smo odobrenje za novi režim saobraćaja od 1. 11. 2019. Po njemu, saobraćaj će se od 5 sati ujutro do 21 sat navečer odvijati u obje saobraćajne trake. Od 21 do 00:30 sati, kada bude manji intenzitet, saobraćaj će se odvijati jednom trakom, a onda će do 5 sati ujutro biti izvođeni preostali radovi”, navode iz Cesta FBiH, prenosi portal Faktor.
Iz ovog preduzeća navode da su uradili dva sloja asfalta od po 6 cm, a na proljeće, kada budu okončani svi radovi, trebali bi staviti i završni sloj.
Na mostovima su, također, urađeni bitonosivi slojevi, a finalni bi trebao biti postavljen u novembru, kada to vremenske prilike budu dozvolile.
Za vrijeme totalne obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445), a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.