Odzvonilo paštetama i sendvičima na Jadranu: Kazne i do 700 eura!

0
990
I Budva po ugledu na Hrvatsku želi uvesti kazne za šetnju u kupaćem kostimu i za jelo na javnoj površini

Općina Budva planira uvesti red u svakodnevno funkcioniranje grada. Tako po ugledu na susjednu Hrvatsku, ovaj crnogorski grad na Jadranu planira uvesti kazne za šetnju bez majice u iznosu od 500 eura, a za šetnju u kupaćem kostimu 600 eura, dok je za jelo i piće na javnoj površini previđena kazna od 700 eura.
Kako piše Buka, nadležne službe u tom gradu pozvale su građane da zbog značaja Odluke o komunalnom redu u svakodnevnom funkcioniranju grada, građana, privrednih subjekata, turista kao i njihovog odnosa prema zajedničkim javnim površinama, u što većem broju pomognu svojim sugestijama u kreiranju nacrta Odluke o komunalnom redu.
“Važnost ove odluke kao i pravila i ograničenja ponašanja na javnim površinama moguće je sagledati u odlukama gradova susjednih država gdje je primjera radi na Hvaru turistama istaknuto obavještenje o pravilima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimjerenog ponašanja, pa tako za šetnju bez majice, predviđena je kazna od 500 eura, a u kupaćem kostimu 600 eura, dok kazna za jelo i piće na javnoj površini iznosi 700 eura”, saopćili su iz nadležnih općinskih službi, prenosi RTCG.