Općina Stari Grad Sarajevo objavila listu najboljih biznis planova koje će finansirati

Iz Budžeta Općine Stari Grad za 2021. godinu ukupno će biti dodijeljeno oko 65.000 KM za finansiranje, odnosno sufinansiranje, najboljih biznis planova

0
335
Općinsko vijeće Stari Grad će na sjednici 28. aprila donijeti odluku o umanjenju visine komunalne takse

Općina Stari Grad Sarajevo je putem Službe za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica, provela javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih planova za 2021. godinu, s ciljem razvoja preduzetništva i zapošljavanja ranjivih kategorija stanovništva, među kojima su mladi, nezaposlene osobe, žene i osobe s invaliditetom.
Na Javni poziv je prispjelo 30 aplikacija, odnosno biznis planova. Sve prispjele poslovne planove pregledala je i evaluirala Komisija za ocjenjivanje i odabir najboljih poslovnih planova u skladu sa Pravilnikom o dodjeli sredstava za Start up biznis.
Od 30 prispjelih prijava, devet aplikacija je dobilo potreban broj bodova da bi bile razmatrane za finansijsku podršku, četiri aplikacije su osvojile nedovoljan broj bodova da bi bile razmatrane za finansiranje, dok je 16 biznis planova diskvalifikovano iz daljeg procesa ocjenjivanja zbog neispunjenosti uslova iz Javnog poziva, a jedna korisnica je odustala od ugovora.
Za finansiranje su razmatrani samo poslovni planovi koji su dobili 65 i više bodova, jer poslovni planovi ispod ovog praga nisu bili u stanju zadovoljiti postavljene standarde, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.
Iz Budžeta ove općine za 2021. godinu ukupno će biti dodijeljeno oko 65.000 KM za finansiranje, odnosno sufinansiranje, najboljih biznis planova koji će se implementirati na području općine Stari Grad u toku 2021. godine.
Potpisivanje Ugovora sa odabranim korisnicima sredstava bit će održano 19. avgusta 2021. godine u 10 sati, u Sali za sastanke Općine Stari Grad Sarajevo.
Konačnu rang listu korisnika sredstava za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih planova možete vidjeti ovdje