Otkazan Svjetski ekonomski forum koji se trebao održati u augustu u Singapuru

0
451
U Davosu počinje 53. godišnji sastanak WEF-a: Organizatori očekuju oko 2.700 gostiju

Svjetski ekonomski forum (WEF) otkazao je svoju godišnju konferenciju za 2021. godinu koja je bila zakazana za august u Singapuru, saopćila je ova organizacija sa sjedištem u Švicarskoj.
“Nažalost, tragične okolnosti koje se odvijaju širom geografskih regiona, neizvjesni izgledi za putovanje, različit tempo vakcinacije i nesigurnost u pogledu novih varijanti virusa, čine realizaciju globalnog sastanka sa predstavnicima kompanija, vlada i civilnog društva iz cijelog svijeta nemogućom u obimu koji je planiran”, navodi se u saopćenju, objavljenom na internet stranici WEF-a.
Sljedeći godišnji sastanak biće održan u prvoj polovini 2022. Mada se očekuje da će se konferencija ‘vratiti’ ponovo na tradicionalno mjesto održavanja – Davos, organizatori napominju da će konačno utvrđivanje mjesta i datum održavanja biti utvrđeni na osnovu procjene situacije, krajem ovog ljeta.
Svjetski ekonomski forum je neprofitna grupa sa ambicioznom misijom da unaprijedi svijet i organizator konferencije koja se tradicionalno održava svakog januara već 50 godina. Ove godine, po prvi put, nije bilo januarske konferencije, ali je održan virtuelni skup, uz plan da se tokom maja, u Singapuru, održi konferencija u uobičajnom formatu. Kasnije je taj termin pomjeren za kraj augusta, da bi konačno odlukom organizatora bio odložen za redovan termin naredne godine.