Otvoren Sajam privrede Tešanj – BiH 2023, Mađarska partner Sajma

0
191
Ceremonija svečanog otvaranja 17. međunarodnog sajma privrede Tešanj - BiH 2023.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić prisustvovao je danas ceremoniji svečanog otvaranja 17. međunarodnog sajma privrede Tešanj – BiH 2023. Centralna tema ovogodišnjeg Sajma koji se održava od 27. do 30. septembra u susjednoj općini Doboj Jug na oko 20.000 kvadrata sajamskog prostora su ‘Obnovljivi izvori energije – energetska efikasnost’.
Ove godine zemlja partner Sajma je Mađarska, a grad partner Živinice. Organizator ove manifestacije koja će ugostiti oko 500 izlagača iz 16 država Evrope i svijeta je Udruženje privrednika ‘Biznis centar’ Jelah-Tešanj.
Premijer Nikšić ovom prilikom zahvalio se Mađarskoj na prihvatanju da bude zemlja partner Sajma.
Čestitajući na organizaciji Sajma, federalni premijer je kazao da je ovim događajem Općina Tešanj pokazala zrelost i najavio da će naredni, 18. međunarodni sajam, biti i dodatni veliki iskorak.
Premijer Nikšić iskazao je zadovoljstvo što je već dogovorena posjeta jedne delegacije poslovne zajednice BiH Mađarskoj, te izrazio očekivanje da će ovogodišni Sajam biti dodatna prilika i podstrek da se uspostave nove međusobne privredne saradnje.
“Učešće 502 izlagača i više od 2.200 privrednika na ovom sajmu potvrđuje sav poduzetnički duh koji ima privreda Tešnja“, kazao je premijer Nikšić.
U sklopu agende 17. međunarodnog sajma privrede Tešanj planirano je održavanje nekoliko panela, a Vlada Federacije BiH uz partnerstvo i finansijski je podržala održavanje Sajma.