Partnerstvo Sparkasse i VIG Grupacije: Usluge banke, leasinga i osiguranja na jednom mjestu

0
381
Jedinstveni poslovni model u partnerstvu Sparkasse i VIG Grupacije

Pod sloganom ‘Da skratimo priču’ Sparkasse Bank, Sparkasse Leasing i članice VIG Grupacije, Vienna i Wiener osiguranje, pokrenuli su jedinstveni poslovni model na finansijskom tržištu – saradnja kroz koju klijenti mogu inicirati ili ugovoriti neki od proizvoda/usluga ova četiri partnera.
Ove četiri finansijske institucije udružile su se da bi dale adekvatan odgovor na očekivanja i potrebe klijenata da brzo i jednostavno na jednom mjestu rješavaju svoje finansijske potrebe, a koje uključuju bankarske i nebankarske proizvode.
Ova ‘One stop shop’ usluga će u prvoj fazi biti dostupna na gotovo 40 lokacija ove četiri institucije u regijama Banja Luka i Sarajevo. Pri tome u poslovnicama Sparkasse Bank klijenti direktno mogu ugovoriti proizvode Vienna i Wiener osiguranja i Leasinga, dok se u osiguravajućim kućama mogu inicirati otvaranje računa u Sparkasse Bank ili usluge leasinga te nadalje u direktnom kontaktu sa Sparkasse Grupom u brzoj proceduri dobiti odgovor na sve ostale finansijske potrebe.
Predsjednik Uprave Sparkasse Bank Amir Softić, pojasnio je motiv Sparkasse Grupacije, Banke i Leasinga za pokretanje ovako jedinstvenog koncepta sa strateškim partnerima.
“Želja nam je da naši korisnici dožive jedno potpuno novo iskustvo u korištenju finansijskih proizvoda. Isto tako kroz umrežavanje sa našim partnerima želimo bankarsku uslugu učiniti mnogo dostupnijom klijentima, što je sastavni dio našeg poslovnog modela građenja finansijskog zdravlja u zajednici u kojoj poslujemo”, kazao je Softić.
Borislav Doder, predsjednik Uprave Wiener osiguranja se ispred VIG Grupacije osvrnuo na prednosti koje će ovo partnerstvo donijeti klijentima.
“Sinergija osiguravajućih i bankarskih usluga u vidu koncepta ‘One stop shop’ predstavlja potpuni iskorak u osiguravajućem i bankarskom sektoru u BiH. Za klijenta to znači jedan potpuno novi nivo usluge i komunikacije, odnosno jedinstveno rješenje za budućnost jer će klijentima ponuditi mogućnost kako da na jednom mjestu optimalno iskoriste sve prednosti osiguravajućih i bankarskih usluga. Za nas kao članice naših grupacija, ovaj projekat predstavlja jačanje strateške saradnje naših kompanija na grupnom i lokalnom nivou, jačanje naših brendova i u konačnici, jačanje lojalnosti naših klijenata. Za industriju osiguranja i bankarstva u BiH, ‘One stop shop’ je novi trend koji će zasigurno uticati na transformaciju finansijskog tržišta”, kazao je Doder.
Više informacija o proizvodima i lokacijama možete pronaći na sljedećim web stranicama: Sparkasse Bank; Wiener osiguranje; Vienna osiguranje.