Pino Nature Hotel nominiran za prestižnu svjetsku nagradu ‘BID Quality Award’

0
2606
Pino Nature za samo dvije godine rada osvojio je ili je bio nominiran za brojne nagrade za arhitekturu i dizajn

Pino Nature Hotel nominiran za prestižnu svjetsku nagradu ‘BID Quality Award’ u zlatnoj kategoriji gdje će predstavljati Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu na jednoj od najznačajnijih svjetskih konvencija ‘Internacionalnal BID Quality’ koja će se održati u Frankfurtu (Njemačka), 17. i 18. marta ove godine.
Niti jedna zemlja iz naše regije do sada nije kandidovana za ovu značajnu nagradu za koju će se Pino Nature Hotel i Bosna i Hercegovina takmičiti među najjačim svjetskim kompanijama iz Australije, Kine, Indije, Amerike, Argentine, Rusije, Austrije, Francuske, SaudijskeArabije, UAE, Njemačke, Grčke, Egipta i drugih svjetskih sila. Više informacija na www.bid-europe.com.
Pino Nature Hotel je nominiran nakon istraživanja i analize od strane svjetskih znalaca kao što su ‘Lovci na kvalitet’, svjetski poduzetnici i eksperti iz oblasti kvalitete, koji su prepoznali uticaj Pino Nature Hotela u oblasti lideršipa, kvalitete, inovacija i izvrsnosti.
Direktorica hotela Aida Terzić je izjavila da iako je Pino Nature (izgrađen na Trebeviću) za samo dvije godine svoga rada osvojio ili bio nominiran za mnoge svjetski poznate nagrade iz oblasti arhitekture i dizajna poput ADesign Award, EHDA 2017, Meies Van DerRohe Award i mnoge druge, ovo je prvo priznanje iz oblasti kvalitete na svjetskom nivou zbog čega su u ovoj kompanij iznimno ponosni.
“Kada sam prije tačno 5 godina završavala svoj magistarski rad upravo na temu ‘Kvalitet usluga i satisfakcija potrošača u turizmu’ nisam ni sanjala da će samo nekoliko godina kasnije kvalitet kompanije koju vodim biti prepoznat na ovako značajnoj svjetskoj konvenciji. Odbor za odabir IAE temelji svoje odluke na kriterijima QC100 modela cjelovitog upravljanja kvalitetom. Ovaj model, u kombinaciji sa tehnologijom BID Quality Mix, ojačat će naš položaj vodstva i pomoći će poboljšanju rasta i vidljivosti naše kompanije“, rekla je Aida Terzić.

Listu ovogodišnjih kandidata možete vidjeti ovdje