Podrška m:tel-a razvoju Banjalučke regije

0
1199
Na svečanoj akademiji zaslužnim privrednim društvima dodijeljena priznanja Područne Privredne komore Banjaluka

Povodom obilježavanja 115 godina postojanja Područne privredne komore Banjaluka jučer je u Banskom dvoru održana svečana akademija na kojoj su zaslužni privrednim društvima ove oblasti dodijeljena priznanja.
Kompaniji m:tel je uručeno priznanje za značajnu podršku Komore i doprinos privrednom i društvenom razvoju.
”Zadovoljstvo nam je što smo ove godine dobitnici Priznanja za značajan doprinos razvoju privrede. Kompanija m:tel svakako je jedan od ključnih pokretača privrednog razvoja u RS i BiH, što možemo posmatrati kroz više aspekata našeg poslovanja”, izjavila je Jasmina Lopičić, izvršna direktorica za finansije kompanije m:tel.
Kao kompanija koja svoje poslovanje godinama temelji na poštovanju pozitivnih propisa, m:tel se ubraja u red najvećih i najredovnijih platiša svih poreza, prvenstveno poreza na dodatu vrednost, čime bitno utiče na punjenje budžeta i makroekonomske tokove. Od privatizacije Telekoma Srpske, u proteklih deset godina, m:tel je platio ukupno 932 miliona maraka poreza. Od toga indirektnih poreza pola milijarde maraka, a direktnih poreza 432 miliona.
Konstantnim investiranjem u razvoj telekomunikacione infrastrukture i IT sektor, m:tel nastavlja da stvara preduslove za bolji privredni ambijent, ali i razvoj najsavremenijih oblika elektronskog poslovanja. Ukupne investicije m:tela-a od 2007. god. iznose 963 miliona maraka.
Iz m:tela navode da pozitivno utiču i na razvoj berzanskog poslovanja, jer su akcije m:tel-a među onima kojima se najviše trguje na Banjalučkoj berzi.
“Isplatili smo ukupno 989 miliona maraka dividendi u proteklom desetogodišnjem periodu.Takođe, ponuda m:tel usluga za poslovne korisnike svakako može pomoći velikim i malim biznisima da optimizuju troškove. I na kraju, ali ne i najmanje važno je naša društvena odgovornost. U proteklih deset godina donirali smo više od tri miliona maraka za različite društveno-korisne projekte“, izjavila je Lopičić.