Prevent BiH će proizvoditi presvlake za BMW modele serija 1 i 3

0
1345
Njemački mediji pišu da je Volkswagen već donio odluku o prekidu saradnje s Grupom Prevent

Prevent Grupacija u BiH potpisala je novi ugovor sa kupcem BMW AG te na taj način osigurala proširenje uspješne saradnje sa ovim renomiranim proizvođačem premium vozila. Radi se o novom ugovoru u segmentu autopresvlaka za prvu ugradnju sjedišta BMW serija 1 i 3.
“Zadovoljstvo nam je da smo nakon zahtjevnog procesa pregovaranja dobili zvaničnu potvrdu početka proizvodnje autopresvlaka za nove modele serija 1 i 3, kao i najavu dodatnih količina na postojećim ugovorima sa BMW AG. Proširenje saradnje sa ovim kupcem dodatno učvršćuje Prevent Grupaciju kao vodećeg dobavljača autopresvlaka u Evropi te je potvrda njenog kvaliteta, pouzdanosti i dugogodišnjeg iskustva u autoindustriji”, kazao je Muhamed Vrabac, direktor Trim divizije Prevent Grupacije u BiH.
On je izrazio očekivanja da će ovo proširenje saradnje i povećanje proizvodnje na postojećim ugovorima značajno doprinijeti stvaranju novih i zadržavanju postojećih radnih mjesta.
Prevent Grupacija je dugogodišnji poslovni partner BMW AG u segmentima struktura za autosjedišta i autopresvlaka, a od 2012. godine proizvodi ručice za ručnu kočnicu te druge plastične i kožne komponente za interijer vozila. Na taj način, godišnje se preko milion BMW vozila opremi orginalnim komponentama proizvodenim u proizvodnim pogonima Preventa.
Industrijski lider u regionu, Prevent Grupacija je partner renomiranih svjetskih proizvođača automobila, namještaja i modne konfekcije. Pored proizvodnih pogona u Njemačkoj i Bosni i Hercegovini, Prevent je aktivno prisutan u zemljama centralne i jugoistočne Evrope, te Rusiji, Brazilu i Južnoj Africi.
Nedavnom akvizicijom najveće livnice u Evropi, Prevent je nastavio jačanje vlastitog proizvodnog porfolia i širenje tržišne pozicije u autoindustriji, saopćeno je iz Preventa.