Priznanje EBRD: Raiffeisen banka i u 2019. najaktivniji izdavalac finansijskih instrumenata

0
648
Evropska banka za obnovu i razvoj dodijelila priznanje Raiffeisen banci

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je u okviru Trade Facilitation Programme-a (TFP) Raiffeisen banci u Bosni i Hercegovini dodijelila priznanje za Najaktivniju banku izdavaoca finansijskih instrumenata u 2019. godini.
Inače, Raiffeisen banka* je višestruki dobitnik ovog priznanja.

Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke

“Zadovoljstvo nam je što smo i ove godine dobitnik prestižnog priznanja koje predstavlja potvrdu našeg uspjeha kada je riječ o našim aktivnostima u segmentu investicijskog bankarstva. Ovo priznanje ujedno potvrđuje našu uspješnu saradnju sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj koja je prepoznala naše nastojanje da pružimo podršku lokalnoj ekonomiji. S ponosom mogu reći da priznanje pripada stručnom i iskusnom timu Raiffeisena koji se uvijek zalaže da bude na raspolaganju klijentima, da im pruži usluge visokog kvaliteta te da bude njihov pouzdan partner u svakom trenutku“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao da nagrada za Raiffeisen banku predstavlja značajan motivacioni faktor za unapređenje poslovanja u budućnosti.
Povodom objave godišnjih TFP nagrada, Francis Malige, EBRD Izvršni direktor Finansijske institucije je rekao da je trgovinsko finansiranje ključno za jačanje privrednog razvoja i rasta u svim regionima u kojima EBRD posluje.
“Naše banke partneri pomažu u tome pružajući finansijsku podršku koja kompanijama omogućava da prepozanju, istraže i osvoje nova tržišta. U okviru dodjele naših godišnjih TFP nagrada s ponosom prepoznajemo dostignuća naših partnerskih banaka u 27 zemalja, koje imaju pravi utjecaj i koriste finansijske proizvode EBRD-a na kreativan način za podršku međunarodnoj trgovini“, izjavio je Francis Malige.
EBRD Trade Facilitation Programme u posljednih dvadeset godina stekao je sveobuhvatno priznanje i uvažavanje partnerskih banaka, izvoznika i uvoznika, te je stvorio uspješnu profesionalnu mrežu kako bi omogućio industrijsku saradnju i razmjenu.
____________
*Raiffeisen Bank d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. Osnovana 1992. godine, danas je jedna od vodećih banaka u BiH. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 100 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata.