Prodajno-servisna mreža Porsche BH ponovo počela sa radom

0
716
Otvoreni prodajni saloni kompanije Porsche BH

Na osnovu odluke Federalnog štaba civilne zaštite i odluke Republičkog štaba civilne zaštite Republike Srpske o ponovnom otvaranju trgovina na veliko i malo, od danas je i prodajno-servisna mreža Porsche BH, uvoznika za automobile Volkswagen grupacije, otvorila vrata autosalona na cijelom području Bosne i Hercegovine.
Kupci ponovo mogu da posjećuju prodajne salone marki Volkswagen, Škoda, Audi, Seat i Porsche, te prodaju rabljenih vozila Das Welt Auto, uz obavezno poštivanje mjera zaštite kupaca i uposlenika. Trgovine su obavezne osigurati ličnu zaštitnu opremu (maske i rukavice), socijalnu distancu od najmanje dva metra i poštivati ostale higijensko-epidemiološke mjere.
Nakon prestanka rada autosalona u martu, kompanija Porsche BH je tokom mjeseca aprila privremeno implementirala online-platformu za rezervaciju i prodaju automobila kako bi svojim kupcima mogla pružiti uslugu i u vrijeme restrikcija zbog pandemije Covid-19.
“Naša prodajno-servisna mreža širom BiH je sada ponovo otvorila vrata svojim klijentima. Naši kupci nemaju razloga da brinu jer strogo vodimo računa o zaštitnim mjerama, a zdravlje naših kupaca i zaposlenih nam je na prvom mjestu“, poručuju iz kompanije Porsche BH.