Promjene u menadžmentu Konzuma u BiH: Nihad Imširović novi direktor

Dosadašnji direktor Tomislav Bagić i dvoje izvršnih direktora vraćaju se u Hrvatsku, na druga radna mjesta unutar Agrokora

0
5210
Nihad Imširević novi je direktor Konzuma u BiH

Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško i zamjenica izvanrednog povjerenika Irena Weber danas su u Konzumu d.o.o. Sarajevo održali niz sastanaka s menadžmentom ove Agrokorove kompanije, na kojima su prezentirali promjene u menadžmentu Konzuma u Bosni i Hercegovini usmjerene na daljnje jačanje i razvoj poslovanja.
Dosadašnji direktor Konzuma Tomislav Bagić i izvršni direktori Tomislav Primorac i Kristina Alebić u dogovoru s izvanrednom upravom vraćaju se u Hrvatsku na nova radna mjesta unutar sistema Agrokor, a novi direktor postaje Nihad Imširović.
Imširović je na jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora Konzuma imenovan u Upravu, a po završetku primopredaje poslova postat će službeno i novi direktor kompanije. U daljnjem razvoju i unaprjeđenju poslovanja Konzuma u BiH izvanrednu upravu i novog direktora će savjetovati Teo Vujčić, kojeg je za ove poslove angažirala izvanredna uprava Agrokora.
Povodom promjena u menadžmentu Konzuma u BiH izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško se zahvalio Tomislavu Bagiću i njegovom timu na očuvanju poslovanja Konzuma u BiH tokom najveće krize sistema Agrokor i postupka izvanredne uprave.
“Nakon postizanja nagodbe vjerovnika Agrokora u operativnim kompanijama nastavljamo s unaprjeđivanjem poslovanja, što uključuje i rotacije menadžera unutar sustava sa svrhom jačanja menadžmenta u svim kompanijama. Kolege Tomislav Bagić, Tomislav Primorac i kolegica Kristina Alebić tako se vraćaju u Hrvatsku na druga radna mjesta unutar Agrokora, na kojima će uvjeren sam kao i do sada u Konzumu značajno doprinijeti poboljšanju poslovanja. Konzum Bosna i Hercegovina velik je i značajan poslodavaci gospodarski subjekt koji je partner brojnim dobavljačima te poslovanje ove kompanije želimo osnažiti i dalje razvijati. Dosadašnja uprava u tom je smislu odradila odličan posao u izuzetno teškim uvjetima, a od novog direktora Nihada Imširovića očekujemo da veliko znanje i iskustvo koje ima stavi u službu daljnjeg razvoja Konzuma, za što postoji prostor i potencijal”, izjavio je Peruško.
Izvanredni povjerenik Fabris Peruško i zamjenica izvanrednog povjerenika Irena Weber će se zajedno s dosadašnjom i novom upravom Konzuma u BiH danas sastati i s predstavnicima najvećih Konzumovih dobavljača, s kojima će razgovarati o dosadašnjoj i budućoj suradnji.

Biografija Nihada Imširovića

Nihad Imširović u Konzum dolazi s pozicije direktora društva Klas d.d., Sarajevo na kojoj je zaposlen od 2016. godine. Riječ je o menadžeru koji već bio zaposlen u Agrokorovim kompanijama u Bosni i Hercegovini. Od 2012. do 2016. godine bio je direktor Zvijezde d.o.o. Sarajevo, a od 2007. do 2012. godine bio je na poziciji direktora sektora veleprodaje i logistike u Konzumu d.o.o. Sarajevo. Prije toga je menadžerske poslove obavljao i u Sarajevskoj pivari d.d. Sarajevo, gdje je bio izvršni direktor prodaje.
Nihad Imširović je završio Ekonomski fakultet Sarajevo, Univerzitet Sarajevo smjer Međunarodni i unutrašnji marketing. Dugogodišnjim radom i profesionalnim iskustvom u maloprodaji i segmentu robe široke potrošnje(FMCG) svakako će dati kvalitetan doprinos daljnjem poslovanju i razvoju Konzuma u Bosni i Hercegovini.