Promovisan vodič kroz gastro ponudu Sarajeva – Sarajevo Food Dictionary

0
5709
Medina Dedajić, direktor i kreator Sarajevo Food Dictionary

U Coloseum Clubu danas je uz prisustvo mnogobrojnih novinara, ugostitelja, gostiju i prijatelja projekta, promovisan vodič kroz gastro ponudu grada Sarajeva – Sarajevo Food Dictionary.
SFD je prvi i jedini kulinarski vodič kroz šaroliku i bogatu gastro ponudu Sarajeva, namjenjen turistima ali i Saralijama.
“Više od šest mjeseci smo radili potpuno nezavisno, te uz pomoć vrhunskih gastro stručnjaka obilazili ugostiteljske objekte od Baščaršije do Ilidže i ocjenjivali ponudu sarajevskih restorana. Vodič je četverojezičan, štampan na 80 strana u prvom tiražu od deset hiljada primjeraka, a sve informacije u njemu su dostupne na engleskom, arapskom, turskom i našem jeziku. Uz obilje drugih informacija, glavni dio SFD-a čini Gastro Abeceda, odnosno 85 abecedno popisanih jela, pretežno tradicionalnih, kratak opis svakog jela i top 3 mjesta u Sarajevu gdje se to konkretno jela može probati“, rekla je Medina Dedajić, direktor i kreator Sarajevo Food Dictionary.
Već od danas, na 50 atraktivnih mjesta u gradu odnosno u najboljim hotelima, hostelima, restoranima i kaficima uključujući i hotele na olimpijskim planinama Jahorina i Bjelašnica te ugostiteljskim objetima na Trebeviću, svako može preuzeti svoj besplatni primjerak Sarajevo Food Dictionary.