Otvoren hotel ibis Styles Sarajevo

0
1911
Hotel ibis Styles Sarajevo ima 181 soba, Spa centar, restoran i cafe, panoramski bar i kongresne dvorane za 800 osoba

Hotel ibis Styles, novi hotelski brand vodeće svjetske grupacije AccorHotels, sa završetkom radova na novom tornju sa 112 novih soba oficijelno je otvorio vrata u Sarajevu i počeo poslovati pod imenom ibis Styles Sarajevo.
Adaptacija starog dijela zgrade sa 69 soba nekadašnjeg hotela Sarajevo nastavlja se do kraja 2018. godine, kada će ibis Styles tim i svečano obilježiti ulazak na bh. tržište sa svojim zvanicama.
Po završetku svih radova, hotel će imati ukupno 181 sobu, konferencijske sale za 800 osoba što je jedan od najvećih kongresnih kapaciteta u gradu, Spa centar te restoran, cafe i panoramski sky bar. Ukupno ulaganje u projekat, na čijem su izvođenju angažovane domaće kompanije, iznosi oko 30 miliona KM, a hotel zapošljava 70 ljudi uključujući oko 30 novih radnih mjesta.
Ibis Styles spada u kolekciju ekonomskih, gradskih hotela koji posluju na preko 400 lokacija širom svijeta, a prepoznatljiv je po zanimljivim enterijerima koji prate određenu temu. Tako je ibis Styles toranj sa svojim veselim bojama osvježio urbanu sliku sarajevskog naselja Alipašino polje, a dizajn unutrašnjosti je nadahnut Sarajevom i njegovom tradicijom zimskog sporta.
Maštovit, hrabar i razigran enterijer spaja tradicionalne bosanske motive sa industrijskim dizajnom u jednu harmoničnu igru kontrasta koja simbolizira duh Sarajeva. Osim originalnog dizajna, usluge ovog hotela su usmjerene na promociju zdravog životnog stila te se u nepušačkom prostoru okupanom dnevnom svjetlošću poslužuju zdrave delicije i bezalkoholni napici. Zdrav i regenerativan san garantuju madraci “Sweet bed by ibis Styles” koji se namjenski proizvode isključivo za ovaj brand širom svijeta.
Posebna pažnja je posvećena zdravom slatkom programu koji sprema poslastičarski tim hotela,
a izvrsne slastice se služe u Chill cafe-u” otvorenom za javnost u prizemlju ibis Styles tornja.