Prvo e-vozilo u voznom parku kompanije dm

0
234
Kompanija dm planira širenje voznog parka sa novim električnim automobilima i punionicama

Kao poslovna zajednica koja ima snažan fokus na održivosti i osviještenosti u svim segmentima poslovanja, kao i u životu zaposlenika i cjelokupne zajednice, kompanija dm drogerie markt posebnu pažnju usmjerava na ekološko djelovanje.
Početkom godine dm je izvršio nabavku prvog električnog automobila koji je stavljen na korištenje svim zaposlenicima. Uz vozilo, u krugu dm centrale realizovana je instalacija i stanice za punjenje električnih automobila koju mogu koristiti, uz dm zaposlenike i poslovni partneri te posjetioci centrale.
“Odluka za proširenje voznog parka nabavkom električnog automobila došla je logično, u skladu sa dm internacionalnom strategijom upravljanja voznim parkovima te kao dio naših svakodnevnih nastojanja da oplemenimo naše poslovanje te potrebe naših zaposlenika i poslovnih partnera. Prednost električnih automobila su da ne stvaraju buku, ne ispuštaju otrovne izduvne plinove i ne sagorijevaju fosilna goriva tako da su u potpunosti ugljen-neutralni. Vozilo će biti na raspolaganju svim dm zaposlenicima koji imaju potrebu službeno putovati na području Kantona Sarajeva, budući da je broj električnih punionica na području BiH trenutno ograničen. Punionicu za e-vozila koja ima kapacitet istovremenog punjenja dva vozila (22 kW + 22 kW) stavljamo na raspolaganje svim poslovnim partnerima i posjetiocima dm centrale bez naknade”, pojasnio je Seid Jašarević, voditelj stručnog područja Ekspanzije u dm-u.
Dalji projekti razvoja poslovanja u segmentu ekološke održivosti već su u planu, pripremi ili realizaciji, a širenje voznog parka sa novim e-automobilima i punionicama razvijat će se prema stvarnim potrebama i interesom korisnika.