Publika odabrala pobjedničku Festivalsku šoljicu Grand kafe

0
551
Ilustracija Sanje Tomašević, inspirisana čarima starih filmskih klasika, osvojila je najveći broj glasova

Grand kafa je proglasila pobjednički rad koji će krasiti ograničenu seriju Festivalske Grand Kafa šoljice naredne godine. Umjetnica Sanja Tomašević je osvojila najveći broj glasova publike Sarajevo Film Festivala i posjetilaca sajta www.velika-scena.com iz cijelog regiona.
U periodu od 12. do 31. jula 2022. trajao je konkurs za izbor novog dizajna Festivalske šoljice na temu Hajde da imamo vremena za kafu i film pod pokroviteljstvom Grand kafe i Sarajevo Film Festivala. Od preko dvije stotine pristiglih radova stručni žiri je odabrao 8 finalista čiji su radovi bili izloženi pred publikom SFF-a. Na osnovu glasova publike na festivalu i na web sajtu, ilustracija Sanje Tomašević koja je inspirisana i prožeta čarima dobrih starih filmskih klasika osvojila je najveći broj glasova.
“Grand kafa godinama unazad podržava rad talentovanih umjetnika iz regiona pružajući im priliku da se predstave najširoj publici. Ponosni smo na činjenicu da na ovaj način možemo da inspirišemo i podržimo kreativnost. Nakon što je na osnovu mišljenja stručnog žirija odabran uži izbor od 8 radova, posjetioci su izabrali onaj najbolji. Ovom prilikom čestitam Sanji Tomašević koja je svojim angažmanom oplemenila naš brend i od Grand šoljice napravila pravo malo umjetničko djelo koje će krasiti našu ograničenu seriju šoljicanaredne godine“, izjavio je Srđan Dabić, Brend menadžer Grand kafe u BiH.
Na ovogodišnjem 28. po redu Sarajevo Film Festivalu su holivudske i regionalne zvijezde pile Grand kafu iz šoljice koju je dizajnirao prošlogodišnji pobjednik Darko Karać, a naredne godine će to moći učiniti iz šolje koju je dizajnirala ovogodišnja pobjednica Sanja Tomašević.