PUFBiH zbog pandemije radi klizno radno vrijeme, komunikacija telefonom i e-mailom

0
666
Porezna uprava Federacije BiH

Shodno zaključku Vlade Federacije BiH sa sjednice od 9. novembra, Porezna uprava FBiH obavještava porezne obveznike da će, zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem koronavirusa, ova uprava od 11.11.2020. godine raditi klizno radno vrijeme, tako da je početak od 8 do 9 sati, a završetak od 16 do 17 sati.
S ciljem sprječavanja širenja koronavirusa, zabranjen je ulazak poreznih obveznika u službene prostorije organizacionih jedinica Porezne uprave FBiH, a sva komunikacija s poreznim obveznicima odvijat će se isključivo putem telefona, e-maila i pošte.
Originalne dokumente porezni obveznici su dužni dostaviti naknadno putem pošte na adrese koje će biti istaknute u svim organizacionim jedinicama PUFBiH.
U slučaju da je prijem poreznih obveznika neophodan, on će se vršiti na jednom mjestu u prizemlju objekta, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH, uz napomenu da se brojevi direktnih kontakt telefona zaposlenika u svim orgnaizacionim jedinicama Porezne uprave Federacije BiH nalaze na web stranici http://www.pufbih.ba/ u dijelu ‘Kontakti’.