Raiffeisen banka i EBRD: Povoljna kreditna linija za stambene hipotekarne kredite

0
1403
Dobnigg i Brown potpisali Ugovor o kreditnoj liniji za finansiranje kupovine nekretnina uz hipoteku

Raiffeisen banka i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su Ugovor o kreditnoj liniji za finansiranje stambenih jedinica uz hipoteku. Kredit u iznosu od 10 miliona eura predstavlja podršku radu Raiffeisen banke te će omogućiti povoljnije uslove kada je riječ o stambenom kreditiranju fizičkih lica.
“Rješavanje stambenog pitanja je jedna od značajnijih stvari u životu svakog pojedinca pri čemu uslovi finansiranja predstavljaju važan parametar ukoliko se kupovina vrši iz sredstava kredita. Obzirom da našu ponudu nastojimo prilagoditi potrebama i očekivanjima naših klijenata, izuzetno me raduje nastavak dugogodišnje saradnje s EBRD-om koja će nam omogućiti da klijentima ponudimo optimalno rješenje kada su u pitanju stambeni krediti“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.
“Potpisivanje ugovora s Raiffeisen bankom će nam omogućiti da našem partneru od povjerenja obezbijedimo dugoročno finansiranje koje će podržati rast portfolia stambenih kredita. Naša kreditna linija ujedno predstavlja potvrdu poslovne strategije Raiffeisena da, u zajedničkom interesu, proširi svoj angažman u ovom sektoru. Očekujemo da će domaćinstva u Bosni i Hercegovini imati korist od veće dostupnosti hipotekarnih kredita, a također ovo će imati i pozitivan utjecaj na domaću građevinsku industriju s pozitivnim efektima na širu privredu“, izjavio je Ian Brown, šef EBRD Ureda za Bosnu i Hercegovinu.
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava kompanije i privrede u njihovom napretku. Posluje na tri kontinenta, u 36 ekonomija, a aktivnosti EBRD-a tiču se desetina poslovnih sektora koji trebaju zadovoljiti precizan i jasan set kriterija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here