Sajam IN HoReCa održat će se 14. i 15. juna u Sarajevu

0
861
Novitet na sajmu biće dodjela nagrada najboljim hotelima, restoranima i kafeima u BiH, rečeno je na pressu

Međunarodni sajam hrane, pića i ugostiteljske opreme održat će se 14. i 15. juna ove godine u novootvorenom Convention centru hotela Hills na Ilidži (Sarajevo).
Sajam po drugi put organizira agencija AlterMedia BiH i magazin In Horeca, a ove godine i uz podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.
Na pres-konferenciji su se obratili izvršni direktor agencije AlterMedia BiH i glavni i odgovorni urednik In Horeca magazina Rešid Muratović, direktor sajma Šefik Gušić i Chef i predsjednik Udruženja kuhara BiH Nermin Hodžić.
Ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić zbog obaveza nije prisustvovao pres-konferenciji ali je poslao poruku podrške održavanje ovog sajma i, naročito, spregu između HoReCa kanala, privrede i turizma kao strateškog opredjeljenja Ministarstva privrede KS-a.
“Cilj sajma je na jednom mjestu okupiti izlagače iz oblasti prehrambene i industrije pića, proizvođače i distributere ugostiteljske opreme”, rekao je Rešid Muratović, naglašavajući da brojka od gotovo stotinu izlagača na sajmu pokazuje koliko je ozbiljan interes i potreba industrije za sajmom na kojem mogu predstaviti svoje usluge, proizvode i novitete.
Novitet na 2. Međunarodnom sajmu hrane, pića i ugostiteljske opreme je dodjela nagrada najboljim hotelima, restoranima i kafeima u BiH, o čemu je više govorio Nermin Hodžić.
“Priznanja koja smo ustanovili ove godine su simbolična podrška trudu i zalaganju koje ova industrija ima u razvoju turističkih potencijala zemlje, a čiji su alati upravo u HoReCa kanalu”, rekao je Hodžić, koji je bio u ovogodišnjem petočlanom žiriju koji je imao zadatak odabrati najbolje među najboljim.
Sajam će biti prvo oficijelno događanje u Convention Centru hotela Hills na Ilidži.
“Posebno nas raduje što ćemo biti prvi sajam koji će biti organiziran u multifunkcionalnom Convention Centru hotela Hills, koji se prostire na impresivnih 4000 kvadratnih metara, što ga čini prvim i jedinim takvim prostorom u zemlji”, istakao je direktor sajma IN Horeca Šefik Gušić.
Najavljujući program sajma, Gušić je naglasio da su aktivnosti, pored sajamskih, i održavanja različitih panela namijenjenih ovoj industrijskoj grani, te edukacije namijenjene podjednako uposlenicima u HoReCa kanalu, ali i vrlo zanimljivih publici, poput kulinarskog i koktel masterclassa.
Ulaz za posjetioce je uz ulaznice koje su ovih dana besplatno dijelile u Sarajevu.