Sajam turizma i gastrokulture u Bijeljini 18. i 19. maja

0
1234
Sajam 'Bijeljina-turist' okupiće više od 60 izlagača

Deveti Međunarodni sajam turizma i gastrokulture ‘Bijeljina-turist’ okupiće 18. i 19. maja, više od 60 izlagača iz Republike Srpske i zemalja regiona, najavljeno je iz gradske Turističke organizacije.
Sajam će prvi put biti održan na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića u centru grada, nakon što je prethodnih godina organizovan u Etno-selu Stanišići i hotelu Drina u Bijeljini.
Prvog i drugog dana sajma predstaviće se turističke organizacije, turističke agencije, banje i klimatska lječilišta, ugostiteljski objekti, privredni subjekti i proizvođači zdrave hrane svojim promotivnim materijalom. Drugog dana sajma predviđeno je da ugostiteljski objekti i proizvođači zdrave hrane predstave svoju nacionalnu kuhinju, prenosi Srna.
Tokom oba sajamska dana stručni žiri, u kojem će biti predstavnici turističkih organizacija, izabraće najbolje izlagače u 10 kategorija. Biće proglašena najuspješnija turistička promocija i promocija nacionalne kuhinje, najuređeniji izlagački prostor iz oblasti turizma i ugostiteljstva, najbolji promotivni materijal i najposjećeniji štand.
Na sajmu će biti izabrane i najbolje predstavljanje turističke agencije, prijatelji sajma iz RS i iz inostranstva, kao i najuređeniji štand iz oblasti ručnih radova.