Samsung Galaxy Fold: Pametni telefon – tablet u jednom sklopivom uređaju

0
1238
Galaxy Fold ima 7,3" Infinity Flex Display, koji se pretvara u kompaktan uređaj sa poklopcem ekrana

Samsung je predstavio dugo očekivani Galaxy Fold, sklopivi uređaj koji otvara novu mobilnu kategoriju. Galaxy Fold sadrži prvi na svijetu 7,3-inčni Infinity Flex Display, koji se pretvara u kompaktan uređaj sa poklopcem ekrana.
Galaxy Fold pruža novu vrstu mobilnog iskustva koje omogućuje korisnicima da rade ono što ne mogu sa običnim pametnim telefonom. Korisnici sada imaju najbolje od svega: preklopni uređaj sa najvećim Samsungovim ekranom ikada. Galaxy Fold objedinjuje tehnološke inovacije, razvijene tokom osam godina nakon debija prvog Samsungovog fleksibilnog prototipa ekrana 2011. godine.
• Novi materijali za ekran: Unutrašnji ekran ne samo da se savija. Samsung je izumio novi sloj polimera i stvorio ekran za oko 50 posto tanji od tipičnog ekrana.
• Novi mehanizam za spajanje: Galaxy Fold se otvara glatko i prirodno, kao knjige i zatvara se u ravnan i kompaktan uređajuz pomoć klika. Da bi se to postiglo, Samsung je osmislio sofisticirani zglob sa više međusobno povezanih zupčanika. Ovaj sistem je smješten u skrivenom kućištu za besprijekoran i elegantan izgled.
• Novi elementi dizajna: Od ekrana, kućišta, do svakog elementa koji možete vidjeti i dodirnuti – Samsung nije ostavio neobrađeni dio. Skener otiska prsta nalazi se na strani gdje se palac prirodno oslanja, tako da se uređaj lako otključava. Dvije baterije i komponente su ravnomjerno raspoređene tako da se Galaxy Fold osjećauravnoteženim u vašim rukama. Galaxy Fold dolazi u srebrnoj, crnoj, zelenoj, plavo i ugraviranim Samsung logotipom koji upotpunjuje elegantan izgled.
Galaxy Fold mijenja veličinu ekrana kada god vam je potrebno.
• Višestruki aktivni prozor: Mogućnosti su praktično beskrajne uz Galaxy Fold koji je dizajniran kao vrhunski multitasker. Možete istovremeno otvoriti do tri aktivne aplikacije na glavnom ekranu što znači da bez gubitka ritma možete surfati, pisati, raditi ili gledati.
• Kontinuitet aplikacije: Kako se Galaxy Fold otvara i zatvara, aplikacije će se automatski pojaviti tamo gdje ste se isključili. Korisnici mogu jednom rukom za ažurirati feedove na društvenim mrežama, brzo provjeriti obavijesti i najnovije priče. Ako želite napraviti fotografiju, dovoljno je samo da otvorite ekran za više mogućnosti.
Samsung je sarađivao s Google-om i zajednicom razvojnih inženjera Androida kako bi osigurao da aplikacije i usluge korisnika, kao što su Facebook, WhatsApp i YouTube budu dostupne za Galaxy’s Fold’s UX.
Samsung je opremio Galaxy Fold visokokvalitetnim čipsetom sljedeće generacije i 12 GB RAM-a s performansama sličnim računarima. Sofisticirani sistem dvostrukih baterija posebno je osmišljen kako bi pratio vaš svaki potez. Uz Galaxy Fold također možete istovremeno puniti još jedan uređaj putem Wireless PowerShare-a, dok je povezan sa običnim punjačem, tako da drugi punjač možete ostaviti kod kuće.
Galaxy Fold je dizajniran za zabavu. Zahvaljujući impresivnim vizualnim prikazima na Dynamic AMOLED ekranu i oštrom i jasnom zvuku iz stereo zvučnika podešenih pomoću AGK-a, vaši omiljeni filmovi i igre oživljavat će bogatim zvukom i bojama.
Bez obzira na način na koji držite ili preklopite uređaj, kamera će biti spremna za snimanje, tako da nikada nećete propustiti trenutak. Sa šest objektiva – tri na poleđini, dva sa unutrašnje strane i jedan na poklopcu –sistem Galaxy Fold kamera ima ugrađenu fleksibilnost. Galaxy Fold uvodi novo multimedijalno iskustvo, omogućujući vam da koristite druge aplikacije tokom video poziva.
Galaxy Fold bit će dostupan i u LTE i u 5G u drugom kvartalu 2019. godine.