Samsung osvojio SEAL nagradu za održivo poslovanje i prenamjenu odbačene plastike

0
453
Samsung Electronics osvojio SEAL nagradu za održivo poslovanje za 2022. godinu

Kompanija Samsung proglašena je za jednog od dobitnika SEAL nagrade za održivo poslovanje za 2022. godinu za pretvaranje odbačenih ribarskih mreža u reciklirani materijal visokih performansi za Galaxy uređaje.
Samsung je dobitnik SEALnagrade za održivi proizvod, posvećene inspirativnim proizvodima konkretne namjene koji pokreću i mijenjaju svijet nabolje.
“Čast nam je što smo osvojili SEAL nagradu za održivi proizvod za 2022. godinu kao priznanje za naše napore u kreiranju cirkularnijih proizvoda i ostvarivanju većih prednosti kad je riječ o odbačenom plastičnom otpadu. Samsung nastavlja da ide putem održivosti i da nudi proizvode i inovacije u duhu otvorene saradnje u cilju još konkretnijih akcija, vezane za klimatske promjene“, izjavio jeSungsun Park, izvršni potpredsjednik i direktor tima za istraživanje i razvoj u mehanici u okviru divizije za mobilno iskustvo kompanije Samsung Electronics.
“Svake godine se u okean baci nevjerovatnih 640.000 tona ribarske opreme u koju se upliću morske životinje i koja oštećuje koralne grebene. Čestitamo kompaniji Samsung na transformaciji Galaxy serije pametnih telefona u borbi sa ovim ekološkim izazovom“, rekao jeMatt Harney, osnivač SEAL nagrada.
Odbačene ribarske mreže spadaju među najrasprostranjeniju i najštetniju iskorištenu plastiku koja predstavlja ozbiljnu prijetnju morskom svijetu. Samsung je prvo počeo da koristi reciklirane odbačene ribarske mreže za Galaxy S22 seriju,a potom i u cijelom Galaxy ekosistemu, uključujući tablete, laptope i slušalice. U saradnji sa organizacijama koje se bore za isticilj, Samsung je stvorio novi materijal od reciklirane odbačene plastike i podržao svoje standarde visokog kvaliteta.
Ova inovacija dio je vizije održivosti Samsung divizije za mobilnoiskustvo Galaxy za planetu, koja definiše put kompanije u preduzimanju konkretnih akcija, vezanih za klimatske promjene, u cjelokupnom globalnom poslovanju i radnom vijeku proizvoda. Kroz ‘Galaxy for the Planet’ Samsung teži da razvija i koristi reciklirane materijale u svim novim proizvodima, eliminiše plastiku za jednokratnu upotrebu u ambalaži mobilnih uređaja iostvari nultu potrošnju električne energije u režimu mirovanja uređaja i nulti otpad za deponije do 2025. godine.