Samsung predstavio Galaxy S23 seriju pametnih telefona

Najnaprednija kamera, gaming performanse nove generacije i ekološkiji dizajn modela Galaxy S23 Ultra kombinovani u najinovativnijoj Samsung Galaxy S seriji do sada

0
514
Na modelu Galaxy S23 Ultra ugrađena S Pen olovka* nudi više mogućnosti za produktivnost

Kompanija Samsung Electronics danas je na Unpacked događaju u San Francisku (prenosio se uživo na Samsung.com, Samsung Newsroom i Samsung YouTube kanalu) predstavila svoje nove modele Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ i Galaxy S23.
Galaxy kamera korisnicima pruža više slobode za istraživanje sopstvene kreativnosti, kao što je snimanje Nightography videomaterijala sa transformativnom AIkino kvaliteta. Snapdragon® 8 Gen 2 mobilna platforma za Galaxy uređaje nudi vrhunsko iskustvo, uključujući revolucionarnu AI, mobilno gaming iskustvo nove generacije i snažnu podršku igranju igara uz najbržu grafiku na svijetu.
Na modelu Galaxy S23 Ultra ugrađena S Pen olovka* nudi više mogućnosti za produktivnost, pravljenje bilješki, hobije i drugo. Sve inovacije u seriji Galaxy S23 koje postavljaju nove standarde upakovane su u atraktivan dizajn koji dodatno jača posvećenost kompanije održivosti uz više komponenti koje su napravljene od recikliranih materijala, nego kod bilo kojeg Samsung Galaxy pametnog telefona do sada.

Galaxy kamera sa najviše megapiksela

Galaxy S23 Ultra omogućava korisnicima snimanje fenomenalnog video sadržaja. Nudi najnapredniji sistem kamere za Samsung Galaxy, prilagođen skoro svim uslovima svjetla. Vizuelna buka koja obično kvari fotografije pri slabom osvjetljenju je korigovana novim algoritmom za obradu signala slike (ISP) na bazi AI koji poboljšava detalje i ton boje slike.
Kao prvi među Samsung Galaxy telefonima, model Galaxy S23 Ultra se može pohvaliti novim 200MP adaptivnim piksel senzorom koji nevjerovatnom preciznošću bilježi bitne trenutke. S obzirom da su selfie kamere sve važnije, serija Galaxy S23 uvodi brzi autofokus i prvu Super HDR selfie kameru uz skok sa 30 na 60 frejmova u sekundi za primjetno bolje slikanje i snimanje lica sprijeda.
Za korisnike koji žele punu kreativnu kontrolu i prilagođavanje, serija Galaxy S nudi niz alata za nesvakidašnje iskustvo pravljenja fotografija. Aplikacija Expert RAW, dostupna ekskluzivno na Samsung Galaxy uređajima, omogućava snimanje fotografija u DSLR stilu i RAW i JPEG obradu – bez potrebe za glomaznom opremom uz kameru.
Nove karakteristike zooma Galaxy Watch5 serije Camera Controller aplikacija omogućava korisnicima da prave savršeno uokvirene snimke direktno sa svog ručnog zgloba.
Dodatna unapređenja kamere su:
• Pri slabom osvjetljenju ili u situacijama koje bi inače napravile zamagljenje, videomaterijal je stabilan uz uglove dvostrukog optičkog stabilizatora slike (OIS) u svim pravcima Galaxy S23 Ultre.
• Snimanje videomaterijala je sličnije kino kvalitetu nego ranije uz poboljšani 8K video uz 30 frejmova u sekundi sa širim uglom.
• Napredna object – basedVI analizira svaki detalj u frejmu, čak i sitne karakteristike lica kao što su kosa i oči, kako bi pažljivo prikazala dinamične karakteristike osobe.
• Za dodatno poboljšano videoiskustvo, nova funkcija 360 audio snimanja na Galaxy Buds2 Pro slušalicama stvara višedimenzionalni zvuk.
Na modelima Galaxy S23+ i Galaxy S23, Samsung Galaxy kamera također dobija unaprijeđen izgled. Uklonjen je okvir sa konturama, što označava novu eru osnovnog Galaxy dizajna kojim se cijela serija ističe.

Vrhunske performanse

I za kreatore i za gamere, želja da pomjeraju granice i stalno iznova osmišljavaju nove mogućnosti zahtijeva tehnologiju koja prevazilazi očekivanja. Samsung i Qualcomm zajedno optimizuju Samsung Galaxy iskustvo sa najnovijim Snapdragon 8 Gen 2 mobilnom platformom za Galaxy uređaje, najmoćnijom platformom ikada kod Samsung Galaxy pametnih telefona sa najbržim karakteristikama do sada. Također, na Galaxy S23 Ultra, baterija od 5000 mAh napaja veću kameru od Galaxy S22 Ultra bez povećanja veličine uređaja.
Novodizajnirana mikro arhitektura CPU-u povećava procesorske sposobnosti Galaxy S23 serije za oko 30% u poređenju sa Galaxy S22 serijom. Snimanje zadivljujućih fotografija pri slabom osvjetljenju zahtijeva trilione proračuna u sekundi, tako da je visokoefikasna NPU arhitektura Samsung optimizovana za 49% kako bi uravnotežila performanse i snagu dok koristi AI algoritam, koji pomaže korisnicima da snimaju epske fotografijje i videozapise.
Jedno od najvažnijih poboljšanja u Galaxy S23 seriji je optimizovani GPU, koji je približno 41% brži u poređenju sa Galaxy S22 serijom i specijalno dizajniran za napredne korisnike.
U iščekivanju budućnosti ultimativnog digitalnog realizma, Galaxy S23 Ultra spreman je da podrži praćenje zraka u realnom vremenu kada je u pitanju mainstream mobilnih igara. Korisnici će moći da vide primjetno realnije prikaze scena, zahvaljujući tehnologiji koja simulira i prati svaki zrak svjetlosti. Također, parna komora za hlađenje Samsung Galaxy, sada je veća i na svakom modelu serije Galaxy S23 osiguravada se gaming maraton ne prekida.
Uz svu ovu snagu dolazi i široki ekran od 6,8 inča sa zaobljenim ivicama na modelu Galaxy S23 Ultra sa smanjenim zakrivljenjem radi veće i ravnije površine za najbolji vizuelni doživljaj na Samsung Galaxy pametnom telefonu. Jedinstvena Samsung Galaxy funkcija unaprijeđene udobnosti omogućava korisnicima da prilagode tonove boja i nivoe kontrasta da bi umanjili naprezanje očiju pred ekranom u noćnim uslovima. Funkcija pojačivača slike se sada podešava na tri nivoa osvjetljenja umjesto na dva protiv jarke svjetlosti i odsjaja na dnevnom svjetlu.

Sve inovacije u seriji Galaxy S23 koje postavljaju nove standarde upakovane su u atraktivan dizajn

Dizajniran vodeći računa o planeti

Galaxy S23 serija podiže ljestvicu vrhunske tehnologije koja doprinosi zdravijoj planeti. Još od Galaxy S22 serije, Samsung Galaxy povećava upotrebu recikliranih materijala sa šest unutrašnjih komponenti u Galaxy S22 Ultra na 12 unutrašnjih i eksternih komponenti u Galaxy S23 Ultra. Serija Galaxy S23 također ima veći izbor recikliranih materijala od bilo kojeg drugog Galaxy pametnog telefona, uključujući reciklirani aluminijum, staklo i recikliranu plastiku koja se dobija od odbačenih ribarskih mreža, PET boca i balona za vodu.
Nova S serija je prva koja ima Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 posjeduje veću izdržljivost za dugotrajno korištenje, koji u prosjeku sadrži 22 posto recikliranog sadržaja nastalog u proizvodnji. Pored toga, svaki Galaxy S23 pametni telefon dolazi u redizajniranoj ambalažnoj kutiji napravljenoj od 100% recikliranog papira.
Za korisnike koji žele produžiti životni vijek svog uređaja, vrhunsko iskustvo serije Galaxy S23 može da se održi tokom godina uz četiri generacije OS ažuriranja i pet godina sigurnosnih ažuriranja.

Praktična sigurnost i privatnost

Iskustvo sigurnosti i privatnosti su osnova serije Galaxy S23. Svaki pametni telefon dolazi sa kompletnom Samsung Knox zaštitom, koja je dobila više državnih i industrijskih certifikata od svih drugih mobilnih uređaja, platformi ili rješenja na tržištu. Tabla za sigurnost i privatnost na Samsung Galaxy uređajima omogućava korisnicima punu vidljivost toga ko ima pristup njihovim podacima i kako se oni koriste. Brzo i lako se može vidjeti da li su lični podaci izloženi riziku sapristupom jednostavnim savjetima za promjenu podešavanja radi sigurnijeg iskustva. Korisnici također mogu da odluče koje tačno aplikacije i programi imaju pristup njihovim podacima i kako mogu da se koriste.
Za dodatni nivo sigurnosti, Knox Vault, koji je prvi put uveden na seriji Galaxy S21, štiti informacije na seriji Galaxy S23 tako što ih izoluje od ostatka uređaja, uključujući OS, radi dodatne zaštite.

Dostupnost i cijene

Od 17. februara 2023. Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ i Galaxy S23 će biti dostupni kod operatora i u maloprodaji, kao i na Samsung.com.Serija Galaxy S23 dolazi u četiri mat nijanse inspirisane prirodom: fantomski crnoj, krem, zelenoj i boji lavande.
Galaxy S23 u Bosni i Hercegovini prodavat će se po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.919 KM, Galaxy S23+ po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.429 KM, a Galaxy S23 Ultra po preporučenoj cijeni od 2.829 KM.
Uz kupovinu uređaja iz Galaxy S23 serije dobijate i X2 model sa dvostruko većim memorijskim prostorom po cijeni osnovne varijante i uštedite do 360 KM. Promocija traje od 1. do 16. februara ili do isteka zaliha.

Napomena: Odnosi se na Galaxy S23 8/256 GB po cijeni od 8/128 GB, Galaxy S23+ 8/512 GB po cijeni od 8/256 GB i Galaxy S23 Ultra 12/512 GB po cijeni od 8/256 GB. Ne uključuje model od 1 TB.

Za više informacija o seriji Galaxy S23 posjetite: www.samsung.com/ba/offer/preorder-galaxy-s23
_______
*Podrška za S pen olovku je dostupna samo za Galaxy S23 Ultra u seriji Galaxy 23.