Samsung predstavio novi Galaxy S21 FE 5G

Najnoviji član porodice Galaxy S21 odlikuju snažne performanse, kamera profesionalnog kvaliteta i savršena povezanost sa ekosistemomu čuvenom elegantnom dizajnu

0
892
S21 FE 5G ima četiri moderne boje po izboru - maslinastu, lavandu, bijelu i grafitnu

Kompanija Samsung Electronics predstavila je novi Galaxy S21 FE 5G pametni telefon iz Galaxy S21 serije uređaja. Galaxy S21 FE 5G dolazi sa nekim od najpopularnijih karakteristika Galaxy S21 serije pametnih telefona, uključujući upečatljiv dizajn, snažne performanse, profesionalnu kameru i savršeno povezivanje sa Samsung ekosistemom.
S21 FE 5G se svojim originalnim premium dizajnom oslanja na naslijeđe serije Galaxy S21. Sve kreće od unikatnog i među korisnicima popularnog okvira Contour-Cut koji se neprimjetno integriše s kamerama kreirajući jedinstven izgled uređaja. Samsung korisnicima nudi još više načina da se izraze uz četiri moderne boje po izboru – maslinastu, lavandu, bijelu i grafitnu, koje dolaze sa modernim unaprijeđenim mat efektom. Zahvaljujući elegantnom i tankom tijelu od samo 7,9 mm, može lako stati u džep da bi se slagao sa savremenim načinom života u pokretu.
Galaxy S21 FE 5G opremljen je najnovijim, superbrzim Galaxy procesorom za aplikacije – istim moćnim procesorom koji se koristi u seriji S21. Strastvene gamere će oduševiti jasna visokokvalitetna grafika i kvalitet slike modela S21 FE 5G, a novi nivoodziva na dodir (Touch response rate) od 240Hz otvara novu dimenziju njihovih omiljenih igara zahvaljujući kapacitetima munjevite reakcije. Iskustvo gaminga će biti dodatno unaprijeđeno uz pomoć brzine osvježavanja od 120Hz, što obezbjeđuje najvišu rezoluciju na AMOLED 2X ekranu.
Baterija Galaxy S21 FE 5G pametnog telefona kreirana je za cjelodnevno korištenje, a ojačana je i mogućnostima super brzog punjenja od 25 W, tako da korisnik svoj pametni telefon može napuniti više od 50% za svega 30 minuta i uživati u fantastičnim performansama visoke brzine.
Galaxy S21 je poznat po najboljoj kameri u industriji pametnih telefona, a S21 FE 5G je opremljen istim profesionalnim karakteristikamaza pravljenje najživopisnijih fotografija na svijetu. Tu je i unaprijeđeni noćni režim rada u poređenju sa modelom S20 FE. Korisnici sada mogu da poboljšaju snimke pri slabom svjetlu u provodu sa prijateljima i dobiju jasne fotografije u najvećem mraku.
Kada želite da svi stanu na fotografiju, model S21 FE 5G nudi najbolje Samsung selfie iskustvo ikada. Koristite naprednu prednju kameru od 32MP modela S21 FE 5G za viskokvalitetni selfie, zatim prepustite poboljšanoj funkciji sređivanja lica na bazi vještačke inteligencije da kreira najbolju verziju. Pored toga, zahvaljujući dvostrukom snimanju, možete učestvovati u dešavanjima ispred i iza sebe – samo počnite da snimate i vaša kamera će zabilježiti ono što vidi na oba sočiva istovremeno.
Također, S21 FE 5G donosi novu kontrolnu tablu za podešavanje privatnosti koja spaja kontrolu sigurnosti i privatnosti na jednom mjestu i tako iskustvo One UI 4 na ovom modelu čini potpuno savršenim i sigurnim.
Galaxy S21 FE 5G će biti dostupan kodoperatera i prodavača od 11. januara 2022. godine. Dostupnost može da zavisi od tržišta.