Mondelēz International kupio kompaniju Chipita Global S.A.

Otvorene su mogućnosti za inovacije ujedinjavanjem kroasana i pečenih grickalica Chipita Global S.A sa Mondelēz brendovima kao što su Cadbury i Milka

0
576
Mondelēz International završio akviziciju kompanije Chipita Global S.A.

Mondelēz International, Inc. (Nasdaq: MDLZ) je objavio da je dovršio akviziciju kompanije Chipita Global S.A., rastućeg lidera u proizvodnji kroasana i pečenih grickalica u centralnoj i istočnoj Evropi.
Akvizicija će Mondelēz Internationalu omogućiti da ponudi širok portfolio ovih proizvoda u Evropi, zadovoljavajući rastuću potražnju potrošača za ovim segmentom. Također otvara snažan potencijal za inovacije, ujedinjavajući legendarne brendove Mondelēz International kao što su Cadbury i Milka sa voljenim Chipita Global S.A kroasanima i pečenim grickalicama poput 7Days. Chipitini proizvodi već dosežu dvije milijarde potrošača u više od 50 zemalja.
Privremeni upravljački tim bit će zadužen za upravljanje operacijama kompanije Chipita i proces integracije koji će se odvijati u 2022. godini. Ovaj tim predstavlja uravnotežena mješavina iskusnih uposlenika Mondelēz Internationala i postojećih čelnika Chipita Global S.A., a predvodit će ih Ivo Naydenov, koji već skoro 20 godina u Mondelēzu intenzivno radi širom jugoistočne Evrope.
Ostali detalji o dugoročnim planovima nakon razdoblja integracije bit će obznanjeni naknadno.