Samsung predstavio novi Galaxy Tab A8: Više ekrana, snage i performansi

0
832
Samsung predstavio svoj novi Galaxy Tab A8, najmoćniji uređaj iz serije Tab A

Samsung Electronics predstavio je svoj novi Galaxy Tab A8, najmoderniji i najmoćniji uređaj iz serije Tab A do sada. Model Galaxy Tab A8 odlikuje impresivan ekran, snaga i performanse koji su savršeno uklopljeni u tanak i lagan dizajn.
Ovaj lagani uređaj odlikuje prošireni ekran od 10,5 inča sa tankim okvirom i standardnim odnosom stranica 16:10. Zahvaljujući tome, odnos ekrana i tijela iznosi 80,1 posto, što omogućava još bogatije iskustvo gledanja u odnosu na prethodne modele tableta. Četverostruki zvučnik modela Galaxy Tab A8 sa Dolby Atmos® zvukom osigurava audio iskustvo i neuporedive detalje, dubinu i realnost.
Uz Samsung TV Plus i više od200 besplatnih kanala, vlasnici modela Galaxy Tab A8 mogu uživati u zabavnom sadržaju koji se trenutno emituje ili onom na zahtjev.
Pored nevjerovatnog displeja, Galaxy Tab A8 korisnicima Samsung Tab A serije donosi još moćnije performanse. I centralni i grafički procesor na modelu Galaxy Tab A8 su jači za 10% radi bržeg i lakšeg rada bez kašnjenja. Pored toga, Galaxy Tab A8 nudi nekoliko nivoa opcija skladištenja, tako da korisnici mogu da odaberu onaj koji im najviše odgovara – kapacitet skladištenja od 32 GB ili 64 GB. Proširenjem mikroSD kartice može se dobili do 1TB prostora.
Baterija od 7040 mAh uz brzo punjenje do 15W podrazumijeva da korisnici mogu satima streamovati bez bojazni da će se baterija isprazniti.
Uz zadnju kameru od 8MP, prednju kameru od 5MP i potpuno novu funkciju snimanja ekrana na modelu Galaxy Tab A8, korisnici mogu praviti jasne i detaljne videosnimke.
Galaxy Tab A8 ima podršku Samsungove vodeće bezbjednosne platforme Knox sa višeslojnom zaštitom. Funkcija prepoznavanja lica garantuje da su vlasnici uređaja Galaxy Tab A8 jedini koji imaju pristup svom uređaju. Konstantna zaštita osnovnog softvera u realnom vremenu sprečava pristup vanjskih prijetnji ovom uređaju.
Galaxy Tab A8 će biti dostupan u januaru 2022. godine.