Sberbank Srbija promijenila ime u Naša AIK Banka

0
579
Sberbank Srbija i zvanično postala dio AIK Banke

Sberbank Srbija je zvanično promijenila ime u Naša AIK Banka i na taj način u potpunosti postala dio domaće bankarske grupe koju uspješno predvodi AIK Banka, a tome je prethodila odluka Narodne banke Srbije koja je odobrila preuzimanje Sberbank Srbija.
Predsjednica Izvršnog odbora AIK Banke Jelena Galić izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je Sberbank Srbija postala dio AIK Banke, istakavši da je AIK Banka na ovaj način još jednom potvrdila svoju posvećenost daljem rastu, jačanju svoje stabilnosti i odgovornom poslovanju.
Postavši dio AIK Banke, sada već bivša Sberbank Srbija nastavlja svoje poslovanje bez povezanosti sa prethodnim akcionarima.
“Štednja svih klijenata i njihova sredstva na računima u našoj banci su na ovaj način dodatno osigurani. Sve naše usluge, aplikacije i servisi nastavljaju da funkcionišu kao i ranije, klijenti nastavljaju da koriste svoje platne i kreditne kartice kao i do sada”, pojasnio je Vladimir Bošković, predsjednik Izvršnog odbora Naša AIK Banke, prenosi Blic.
U skladu sa akvizicionim aktivnostima, započeta je promjena brendinga svih ekspozitura.