Schneider Electric osvojio nagradu za Energetski učinkovito rješenje godine

0
383
Schneider Electricu dodijeljeno pet priznanja na dodjeli nagrada Greek Energy Mastering Awards

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, je na dodjeli nagrada Greek Energy Mastering Awards 2022 osvojio nagradu za ‘Energetski učinkovito rješenje godine’.
Greek Energy Mastering Awards prepoznaje najbolje prakse za odgovornu upotrebu energije s težnjom ka održivijoj energetskoj budućnosti. Pobjednici se biraju na temelju njihove sposobnosti u poticanju klijenata na kontinuirano poboljšavanje energetske i ekološke učinkovitosti, uključujući povećanje energetske učinkovitosti i smanjenje operativnih troškova.
Energetski učinkovito rješenje godine dodijeljeno je kompaniji Schneider Electric za uspješna rješenja i partnerstva koja je kompanija razvila kako bi postigla najučinkovitije upravljanje energijom te poboljšala energetsku učinkovitost infrastrukture gradova (Smart Cities).
U kategoriji ‘Energetski učinkoviti i štedni proizvodi, tehnologije i usluge’ Schneider Electric je osvojio i priznanje za SM AirSeT, srednjenaponsko rasklopno postrojenje bez SF6 plina. Schneiderovo nagrađeno rješenje, osim što doprinosi smanjenju operativnih troškova potrošača, ujedno podupire održivi okoliš. Zelena i digitalna SM AirSet rasklopna postrojenja koriste obični pročišćeni zrak kao izolacijsko sredstvo, te inovativnu tehnologiju rastavne sklopke temeljene na vakumu, čime elektroindustrija napokon ima mogućnost nekorištenja stakleničkog SF6 plina u svojim postrojenjima.
Schneider Electric je već proveo nekoliko uspješnih pilot projekata primjene svojih srednjenaponskih SM AirSeT postrojenja bez SF6 plina u elektroenergetskim preduzećima i firmama, poput E.ON u Švedskoj i GreenAlp u Francuskoj. SM AirSeT se instalira svakodnevno, u privatnim elektrodistribucijskim mrežama te u raznim komercijalnim i industrijskim primjenama.