Schneider Electric predstavio prvo energetsko rješenje napravljeno od plastike iz okeana

Schneider Electric na CES 2022 predstavio prvu sklopku i utičnicu sa svrhom: Proizvodi izrađeni od recikliranih ribarskih mreža olakšat će postizanje održivosti

0
284
Merten sklopka od plastike iz okeana dobila nagradu za inovaciju CES 2022 u kategoriji održivosti

Schneider Electric, globalni predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, kojeg su Corporate Knights u svom Indeksu Global 100 prepoznali kao najodrživiju korporaciju na svijetu u 2021., predstavio je na CES 2022 prva energetska rješenja za dom izrađena od okeanske plastike. Vodeći asortiman utičnica i sklopki na tržištu, Merten,izrađen je od recikliranog materijala izvučenog iz okeana. Čitava linija se isporučuje u održivoj ambalaži te tako kupcima omogućuje da se pridruže u postizanju ugljične neutralnosti.
Predstavljanjem proizvoda na sajmu International CES 2022, Schneider Electric postaje prva kompanija u industriji koja nudi energetska rješenja za dom izrađena od reciklirane okeanske plastike.
Asortiman Merten kompanije Schneider Electric, poznat po svom bezvremenskom modernom dizajnu, ima nove modele izrađene od poliamidnih ribarskih mreža prikupljenih u Indijskom okeanu i Arapskom moru. Kupci na odabranim tržištima sada mogu doprinijeti smanjenju onečišćenja okeana odabirom održivih proizvoda – uključujući sklopke, utičnice i ukrasne okvire – bez kompromisa u pogledu trajnosti i stila.
Schneider Electric osvojio je čak četiri nagrade za inovacije na sajmu CES 2022 u kategorijama održivosti i pametnog doma. Jedna od njih je upravo zaasortiman Merten Ocean Plastics koji je osvojio Nagradu za inovacije za 2022. godinu u kategoriji održivosti. Ovaj asortiman proizvoda također je prvi u industriji koji je dobio međunarodni certifikat Cradle to Cradle Silver za odgovoran dizajn proizvoda.
Napuštena ili izgubljena ribarska oprema čini oko 10% plastičnog otpada u našim okeanima. Novi modeli brenda Merten izrađeni od okeanske plastike doprinose smanjenju 640.000 tona ribarskih mreža koje svake godine ostanu u okeanu i prvi su korak prema povećavanju održivosti ovog asortimana proizvoda.