SOS Dječija sela BiH i ove godine dobitnik certifikata Poslodavac Partner

0
582
Aleksandar Zemunić uručio Certifikat Omaru Šehoviću

SOS Dječija sela BiH šesti su put nagrađena certifikatom Poslodavac Partner, prestižnim priznanjem za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, te su jedina neprofitna organizacija među nositeljima ovog prestižnog certifikata.
SOS Dječija sela BiH postigla su visoke ocjene u procjeni procesa za upravljanje ljudskim potencijalima u svih pet opsežnih ocjenjivanih područja što reflektira njihovu predanost ulaganju u zaposlenike i posvećenost konstantnom unapređenju radnih procesa u svrhu pružanja što bolje brige svojim štićenicima.
Na svečanoj dodjeli Certifikat je direktoru odjela za ljudske resurse i organizacijski razvoj Omaru Šehoviću uručio član Uprave SELECTIO Aleksandar Zemunić.
SOS Dječija sela BiH posebno se ističu u promoviranju vrijednosti i misije i vizije organizacije kroz sve procese od zapošljavanja do nagrađivanja te razvijaju organizacijsku kulturu koja stavlja na prvo mjesto zadovoljstvo i angažiranost zaposlenika i transparentnu i direktnu komunikaciju. Kvalitetno zapošljavanje je od najveće važnosti za SOS Dječija sela BiH te se posebnu pozornost stavlja na održavanje visokih standarda provedbe selekcije kandidata, posebno za SOS mame i SOS roditelje.
Pozitivan stav prema zaposlenicima se preslikava i na pozitivan i proaktivan odnos prema društvenoj zajednici u kojoj SOS Dječija sela BiH djeluju.
“Organizaciju SOS Dječija sela BiH vodi vizija svijeta u kojem su djeca i mladi zaštićeni i u kojem uživaju sva prava! Svjesni smo da su naši zaposlenici najvažnija karika ka ostvarivanju naše vizije i zato u SOS Dječijim selima BiH želimo kreirati najbolje mjesto za njihov profesionalni razvoj i ispunjavajuću karijeru“, istakao je Šehović.
Trenutno je 61 nositelj Certifikata u Hrvatskoj, Albaniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji.