Sparkasse Bank: Nove pogodnosti za korisnike usluge ‘Plati račun-e’

0
1156
Plaćanje računa Telemach-a i Total TV-a jednim klikom!

Sparkasse Bank dd BiH putem usluge ‘Plati račun-e’ u sklopu svojih elektronskih servisa, od sada nudi klijentima i mogućnost plaćanja računa kompanija Telemach i Total TV. Usluga omogućava automatski prijem mjesečnih računa kroz netBanking i mBanking usluge banke, te brzo i jednostavno elektronsko plaćanje uz uštedu vremena i novca.
Korisnici netBanking i mBanking usluga Sparkasse Bank će od sada imati mogućnost da putem usluge ‘Plati račun-e’ automatski primaju račune za Telemach i Total TV u jedan od servisa koje koriste te vrše plaćanje.
“Nakon jako dobrih reakcija naših klijenata na mogućnost plaćanja računa za električnu energiju putem usluge’Plati račun-e’ koju smo ponudili u septembru, od sada na isti način i sa uštedom i vremena i novca korisnici elektronskih servisa mogu izvršiti plaćanje usluga kompanije Telemach i Total TV. Klijenti koji odluče iskoristiti pogodnosti ovog načina plaćanja računa, ostvaruju uštedu i do 80% u odnosu na plaćanje putem šaltera u banci“, izjavio je Ahmed Karić, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom Sparkasse Bank.
Izražavajući zadovoljstvo početkom saradnje sa Sparkasse Bank dd BiH, Kenan Đonko, CMO kompanije Telemach kazao je da i na ovaj način žele osigurati korisnicima njihovih usluga jednostavno, sigurno i pristupačno plaćanje računa u saradnji sa Sparkasse Bank.
Aktiviranje usluge ‘Plati račun-e’ vrši se unutar postojećih mBanking i netBanking servisa u par jednostavnih koraka i njeno korištenje je potpuno besplatno, a korisnici ovog servisa imaju na jednom mjestu uvid u sve plaćene račune. Korisniku usluge se svaki mjesec dostavlja račun direktno u elektronski servis koji koristi. Po prijemu računa u servise, SMS notifikacija informira korisnika da je račun učitan, te da se može izvršiti uvid i plaćanje.
Dodatne informacije o samoj usluzi te načinu korištenja dostupne su na internet stranici banke www.sparkasse.ba ili pozivom na Info liniju: 033 280 300