Sparkasse Bank: Otvoren poziv studentima za stipendije u sklopu programa Best of South East

0
353
Rok za prijavu za ovogodišnji ciklus stipendiranja je 1. decembar 2022.

Program stipendiranja u Austriji ‘Best of South-East’, koji provodi Sparkasse banka u partnerstvu sa svojom matičnom kućom Steiermärkische Sparkasse u saradnji s četiri univerziteta u Grazu, otvoren je za prijave studenata iz Bosne i Hercegovine.
Bosanskohercegovački studenti i diplomanti ekonomskih, pravnih, tehničkih i fakulteta scenske umjetnosti i muzike i ove godine mogu se prijaviti za program stipendiranja ‘Best of South-East’, koji u našoj zemlji sprovodi Sparkasse Bank. Namijenjen je maturantima i studentima do 27 godina s vrlo dobrim ocjenama i jakim kvalitetama kao što su posvećenost, razvijene komunikacijske vještine i analitičko te praktično ekonomsko razmišljanje.
Program stipendistima omogućuje pravo na stipendiju do maksimalno 9.000 eura i razvijen je za one koji žele da nadograde znanje stečeno na akreditovanim postdiplomskim, odnosno diplomskim studijama u navedenim oblastima. Pored toga, ”Best of South-East” korisnicima stipendija pruža priliku da studije dopune praksom ili obukom u jednoj od najmodernijih bankarskih institucija te da iskuse kako je raditi u interkulturalnoj sredini kako bi lakše zakoračili u profesionalni život.
Do sada je kroz program prošlo 42 kandidata iz BiH, što je najveći broj stipendista od svih zemalja učesnica ovog programa.
Rok za prijavu za ovogodišnji ciklus stipendiranja je 1. decembar 2022. do 13 sati, a detaljnije informacije o potrebnim uslovima prijave, proceduri i dokumentaciji mogu se pronaći na: https://www.sparkasse.ba/bs/zaposljavanje/stipendija-best-of-south-east