Sparkasse banka poziva studente i diplomante na plaćeni studij i praksu u Austriji u okviru programa Best of South East

0
257
Poziv studentima i diplomantima iz BiH za program stipendiranja 'Best of South East'

Prijave za program stipendiranja ‘Best of South East’, koji sprovodi Sparkasse banka u saradnji s austrijskom matičnom kućom Steiermärkische Sparkasse i Univerzitetom Graz, ponovo su otvorene za talentirane studente i diplomante iz BiH, koji pohađaju fakultet pravnog, ekonomskog ili tehničkog usmjerenja, geologije, metalurgije i muzičke akademije.
Kao i prethodnih godina, zahvaljujući ‘Best of South East‘ programu stipendiranja mladim ljudima iz BiH se pruža prilika za jednogodišnji studij na nekom od fakulteta Karl-Franzens-Univerziteta u Grazu te sticanje radne prakse u najvećoj regionalnoj banci na jugu Austrije, Steiermärkische Sparkasse.
Za program se aplicira direktno na Univerzitetu Graz, odnosno pojedinačnim fakultetima: Tehničkom univerzitetu u Grazu, Univerzitetu za muziku i izvedbene umjetnosti Graz i Montanuniversität Leoben.
Cilj ovog programa je ponuditi studentima priliku za sticanje međunarodnog iskustva u obrazovanju i radu, produbljivanje znanja i osnaživanje za budući poslovni život.
Stipendije su namijenjene studentima mlađim od 27 godina, s dobrim ocjenama te izraženim osobinama kao što su predanost, fleksibilnost, analitičko i praktično razmišljanje, razvijene komunikacijske vještine te dobro poznavanje engleskog i njemačkog jezika. Jednogodišnji program stipendiranja uključuje troškove školarine, smještaja i mjesečnog džeparca u iznosu od 750 eura.
Osim proširenja akademskog znanja i jednogodišnjeg usavršavanja u Steiermärkische Sparkasse Bank, studenti koji su dio programa ‘Best of South-East’ imaju mogućnost usavršavanja stranih jezika, pohađanja odabranih predmeta, ostvarivanja kontakata i širenja mreže potencijalnih poslovnih saradnika.
Više informacija možete dobiti na službenoj stranici Banke.