Svečani prijem u Vijećnici: Najavljen najveći SBF do sada, 1.800 učesnika i 225 projekata

0
722
U gradskoj Vijećnici večeras je upriličen svečani prijem dobrodošlice za učesnike Sarajevo Business Foruma

U gradskoj Vijećnici večeras je upriličen svečani prijem dobrodošlice za učesnike 9. Sarajevo Business Foruma čiji bogat trodnevni program zvanično počinje sutra u zgradi Parlamenta BiH. Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i direktor BBI banke Amer Bukvić pozdravili su prisutne zvanice i podsjetili na značaj kojeg ova poslovno-investicijska konferencija ima za Sarajevo, BiH, ali i sve zemlje regiona koje se stranim investitorima predstavljaju pod sloganom ‘Jedan region, jedna ekonomija’.
“Ovo je deveti put da Sarajevo Business Forum organizira Bosna Bank International (BBI) u saradnji s Islamskom razvojnom bankom (IDB). Ove godine bilježimo najveće brojeve do sada. Sretni smo jer ove godine imamo 1.800 učesnika, više od 360 akreditovanih predstavnika medija će pratiti naš rad, a u naredna tri dana predstavit ćemo i najveći broj projekata do sada, 225. Nadam se da će na SBF i dalje nastaviti da dolaze poslovni ljudi, biznismeni i investitori iz cijeloga svijeta te da ćemo i dalje biti most između njih i regiona Jugoistočne Evrope “, poručio je direktor BBI banke Amer Bukvić.
Za izuzetnu ulogu u promovisanju poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini, stranim investitorima i privrednicima, večeras su uručene i specijalne nagrade Grada Sarajeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here