Otvorena poslovna zgrada BH Telecoma u Brčkom

BH Telecom je na području Brčko distrikta u prethodnih 5 godina investirao 8,6 miliona KM, u planu još 5,5 miliona KM

0
409
Poslovna zgrada BH Telecoma u Brčkom površine 1.151 m2 nalazi u ulici Bulevar mira 2

U Brčkom je danas svečano otvorena poslovna zgrada BH Telecoma koju su simboličnim presjecanjem trake otvorili v.d. generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman, predsjednik Skupštine Brčko distrikta Esed Kadrić i gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić.
Poslovni objekat, koji se nalazi u ulici Bulevar mira 2, je površine 1.151,10 m2 i po namjeni je administrativni, tehnološki i uslužni. Kapacitetom zadovoljava potrebe za smještaj 72 radnika Direkcije Brčko, a u istom je smješten i Telecom centar Brčko u kojem će korisnicima biti dostupne telekomunikacijske usluge i servisi BH Telecoma. Pored administrativnog dijela, u objektu je planiran smještaj tehnologije i svih pratećih sadržaja neophodnih za funkcionisanje Direkcije Brčko.
“Izuzetno mi je drago da u Brčkom, u povodu obilježavanja 5. septembra Dana BH Telecoma, svečano otvaramo novu poslovnu zgradu BH Telecoma, a na zadovoljstvo svih postojećih i budućih korisnika usluga kompanije. BH Telecom nastavlja sa širenjem poslovanja, izgradnjom infrastrukture i stvaranjem tehnoloških preduslova za pružanje visokokvalitetnih usluga iz našeg portfolija, na zadovoljstvo naših korisnika na području cijele BiH”, izjavio je v.d. generalni direktor Sedin Kahriman.

U poslovnoj zgradi BH Telecoma smješten je i Telecom centar Brčko

Kahriman je istakao kako je BH Telecom na području Brčko distrikta u prethodnih 5 godina investirao 8,6 miliona KM, dok se u narednom trogodišnjem periodu planira investirati još 5,5 miliona KM u izgradnju potrebne telekomunikacijske infrastrukture.
“Za građane Brčko distrikta, investicija izgradnje i otvaranja poslovne zgrade BH Telecoma predstavlja veliki doprinos cijeloj BiH jer se radi o državnom telekom operateru koji u Brčkom investira i koji vodi računa o svojim klijentima. Izuzetno cijenimo činjenicu da je BH Telecom, koji ima najveći broj korisnika u Brčkom te najkvalitetnije usluge u odnosu na sve druge operatere, pokazao svima da želi ovom investicijom nastaviti dobru saradnju sa svim građanima koji žive i posluju na području Brčko distrikta”, izjavio je tokom otvaranja predsjednik Skupštine Brčko distrikta Esed Kadrić.