Tim volontera Omladinskog Film Festivala pomagat će starije i bolesne osobe

0
425
Omladinski Film Festival oformio mobilne timove volontera za pomoć starijim i bolesnim osobama

U skladu sa najnovijim mjerama zaštite koje je proglasila Federalna uprava Civilne zaštite Federacije BiH, i odlukom Vlade Federacije o proglašenju Stanja nesreće uzrokovanom širenja korona virusa, Omladinski Film Festival stavlja na raspolaganje svim građanima Sarajeva tri mobilna tima volontera, koji će od sutra (19. mart) biti raspoređeni u Kantonu Sarajevo za pomoć starijim i nemoćnim osobama, ali i svim građanima, kojima je iz opravdanih razloga smanjena mogućnost kretanja.
Sve ugrožene kategorije stanovništva koje imaju potrebu za nabavkom namirnica, lijekova ili nekih drugih neophodnih potreba, mogu putem kućnog, mobilnog telefona ili Vibera pozvati broj +387 (0) 60 35 32 703 svaki radni dan u periodu od 10-20 sati, i poziv će odmah biti proslijeđen prvom slobodnom timu volontera u dijelu grada odakle je poziv upućen. Mobilni timovi će biti na raspolaganju u sve četiri gradske opštine kao i Opštini Ilidža sa Hadžićima i opština Vogošća.
Tim volontera Omladinskog Film Festivala će također, kao odgovorna grupa građana, na osnovu dostupnih informacija pratiti i mogućnost kršenja odluka Kriznog štaba FBiH (rad ugostiteljskih objekata, nepoštivanje samoizolacije ili karantine, naglo povećanje cijena itd) i isto prijaviti nadležnim službama, saopćeno je.