U Konzumu zastupljenost domaćih mesnih proizvoda veća od 55%

0
316
Konzum je ojačao saradnju sa nizom domaćih proizvođača iz mesne industrije

U sklopu aktuelne inicijative podrške domaćoj proizvodnji pod sloganom ‘Kupujmo domaće jer domaće se voli jače’ Konzum je prethodnih mjeseci značajno ojačao saradnju sa nizom domaćih proizvođača sa kojima su napravljeni konkretni pomaci po pitanju plasmana domaćih proizvoda na policama Konzuma.
Tako će u toku ove godine Konzum otkupiti više od 6 miliona litara domaćeg mlijeka i više od 4 miliona litara mliječnih prerađevina iz domaće proizvodnje, te više od 10.000 tona voća i povrća od domaćih poljoprivrednih proizvođača. Dodatno, asortiman Konzuma je proširen za više od 1.000 novih domaćih proizvoda u kategorijama pakirane hrane, a zastupljenost domaćih neprehrambenih proizvoda sada je veća od 35% u kategorijama sredstava za pranje, čišćenje i ličnu higijenu.
Značajni rezultati napravljeni su i u kategoriji mesnih prerađevina gdje je sada zastupljenost domaćih proizvoda veća od 55%.
U proteklom periodu Konzum je ojačao saradnju sa nizom domaćih proizvođača, a među njima su i respektabilne mesne industrije Semko, Pavić i MI – Trivas.
Konzum će i dalje u skladu sa ponudom i kapacitetima tržišta nastaviti kontinuirano raditi na proširenju asortimana domaćih proizvoda i jačanju saradnje sa bh. proizvođačima.