U Sarajevu otvoren prvi prestižni izložbeni prostor marke DS u BiH

0
536
Otvoren prvi DS Store u BiH, jedinstveni izložbeni prostor u Auto centru Betanija u Sarajevu

Marka DS Automobiles je premijska marka francuske grupacije PSA i prisutna je već u 41 države u kojima je od početka ove godine stvorila i razvila ekskluzivnu distribucijsku mrežu koja broji više od 400 prodajnih mjesta DS STORE širom cijelog svijeta. Sada je i Sarajevo ponosno svrstano u ovu mapu.
Generalni uvoznik za marku DS u BiH, C Automobil Import, član grupacije Emil Frey, odlučio je, usprkos globalnoj zdravstvenoj krizi, dodatno ubrzati razvoj marke DS u BiH preko ovlaštenog prodajnog salona Auto centar Betanija u Sarajevu (naselje Bare-Šip), u novom DS STORE Sarajevo.

Izložbeni prostor površine 170 m2 u novom DS Store Sarajevo

U pitanju je prvi i jedini prestižni izložbeni prostor marke DS u BiH, gdje kupci mogu da pristupe svijetu DS-a na površini od 170 m2. Svrha koncepta je učiniti iskustvo kupovine intimnijim za kupca u čemu pomaže topli, ali ipak luksuzni raspored i opremljenost prostora, gdje kupci mogu konfigurirati željeno vozilo i po želji ga u miru testirati.

Svrha koncepta je učiniti iskustvo kupovine intimnijim za kupca

Ove godine će DS STORE pored danas predstavljenih DS 3 Crossback i DS 7 Crossback obogatiti i dva nova modela. Izbor vozila će u 2021. godini biti obogaćen dolaskom elegantne limuzine DS 9 i kompaktnom luksuznom limuzinom DS 4.
Marka DS će u svojoj ponudi na tržištu imati i električnu izvedbu s potpisom E-TENSE. DS 3 Crossback E-TENSE na 100% električni pogon i DS 7 Crossback E-TENSE 4×4300, priključni hibrid s 300 konjskih snaga i pogonom na sva četiri točka sa samo 30 grama emisija CO2 po kilometru, rezultat su stručno potkovanog znanja stečenog titulama prvaka u formuli E među vozačima i ekipama u sezoni 2018/2019. i u 2019/2020.