Dalipagić i Ping razgovarali o uspostavi aviolinije Sarajevo – Peking

0
856
Dalipagić primio u nastupni posjet kineskog ambasadora Pinga

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić primio je u nastupni posjet ambasadora Narodne Republike Kine u BiH Ji Pinga.
Na sastanku je razgovarano o suradnji BiH i NR Kine u oblasti infrastrukture, komunikacija i zračne povezanosti između dviju zemalja.
Dalipagić je upoznao Pinga da je BiH provela sve potrebne procedure u Vijeću ministara i Predsjedništvu BiH kako bi se potpisali i Memorandum o razumijevanju o suradnji u oblasti medija između Ministarstva komunikacija i prometa BiH i Ureda za informiranje Državnog vijeća NR Kine i Memorandum o razumijevanju o planiranju unapređenja think tank suradnje, te da se očekuju naredne aktivnosti Kine kako bi se navedeni memorandumi potpisali.
Također, na sastanku je razgovarano i o zaključivanju sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade NR Kine o civilnom zračnom prijevozu te uvođenju aviolinije na relaciji Peking – Sarajevo.
Dalipagić i Ping izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom dviju zemalja i istaknuli očekivanja da će se ona nastaviti i u narednom razdoblju, posebno kada su u pitanju oblasti prometne infrastrukture, prometa i komunikacija.