UNIQA Osiguranje dobitnik nagrade Best Buy Award za BiH

0
385
UNIQA Osiguranje dobitnik nagrade Best Buy: Najbolji omjer cijene i kvaliteta na tržištu

Osiguravajuće društvo UNIQA Osiguranje d.d. Sarajevo, dobitnik je Best Buy nagrade za Bosnu i Hercegovinu, koje dodjeljuje međunarodna certifikacijska kuća ICERTIAS.
Na osnovu rezultata istraživanja tržišta i ispitivanja javnog mišljenja o najboljem omjeru cijene i kvaliteta kada je riječ o uslugama osiguranja, najveći broj ispitanika je odabralo UNIQA Osiguranje kao pobjednika navedene kategorije.
Naglašavajući da je Best Buy nagrada najbolji pokazatelj da je UNIQA Osiguranje primarno usmjereno ka zadovoljenju potreba klijenata, direktorica Društva Senada Olević, istakla je da je to rezultat kontinuiranog rada i truda na usavršavanju portfolia proizvoda i usluga.
“Poklonjeno povjerenje bh. građana u periodu vanrednog stanja i poslovanja uzrokovanog pandemijom COVID-19 neizmjerno cijenimo. Ponosni smo na činjenicu da smo ponovno nositelji ove prestižne nagrade koja je upravo dodijeljena za 2020. godinu. Poslovanje UNIQA Osiguranja je uvijek bilo usmjereno ka klijentu, njegovom zadovoljstvu, gradnji međusobnog povjerenja i partnerskog odnosa. Upravo to ukazuje i naša poslovna strategija koja u centar poslovanja stavlja klijenta i njegovo zadovoljstvo na čemu ćemodo datno raditi u narednom periodu”, istakla je Olević.
Poslovni rezultati za prvi mjesec 2021. godine pokazuju da je UNIQA Osiguranje ostvarilo veoma dobar start poslovne godine plasirajući se na prvo mjesto sa tržišnim učešćem od 12,69 posto.
Za UNIQA Osiguranje je značajan poslovni cilj kontinuirano uvođenje inovacija u skladu sa trendovima okruženja. Jedna od najnovijih je i mogućnost da klijenti nakon svake kupovine, prijave štete, ostvarivanja kontakta telefonski, online ili lično u poslovnici, ocijene rad uposlenika Društva i kvalitet usluge te podijele svoje mišljenje i zadovoljstvo. Ova usluga ima za cilj da se ukaže na poslovne procese koje imaju potencijal za unaprjeđenje, kako bi klijenti i dalje percipirali UNIQA-u kao ‘Best Buy’ osiguranje.