Velika Kladuša: U AC FOOD-u proizveden 300-milioniti Tops

0
1847
Bakir Izetbegović je tokom posjete AC FOOD-u svečano upakovao 300-milioniti biskvit Tops

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas je tokom posjete kompaniji AC FOOD u Velikoj Kladuši svečano upakovao 300-milionito pakovanje Topsa, biskvita s tradicijom dugom 37 godina.
“Treba nam više ovakvih pozitivnih priča i bilo bi dobro da slijedimo primjer ove kompanije i ovih vrijednih ljudi. Ovo što smo danas vidjeli u AC FOOD-u ulijeva nadu i pruža realna očekivanja da bi uskoro mogli imati još veću popunjenost kapaciteta i još više radnih mjesta”, izjavio je Izetbegović.
Brand Tops proizvodi se od 1980. godine i jedan je od najpoznatijih brandova te vrste u regiji. U AC FOOD-u već su pokrenuti procesi inoviranja ovog branda sa novim okusima i pakovanjima, u smislu daljeg jačanja tržišne pozicije, ali i udovoljavanju očekivanja ljubitelja ovog biskvita.
AC FOOD iz Velike Kladuše novosnovana je kompanija za proizvodnju hrane i članica je AS Group. Kompanija zapošljava 105 radnika, a u okviru unapređenja proizvodnje i povećanja kapaciteta u planu je razvoj konditorskih proizvoda, kao i pokretanje programa čokolade.
Sljedeće godine planirano je pokretanje programa proizvodnje mesa i farmi koka nosilja, tj. proizvodnje jaja, saopćeno je iz kompanije AC FOOD.
“Možemo kazati da smo na dobrom putu da to i ostvarimo, premda smo ušli u posao praktično tek u 5. mjesecu ove godine. Naša strategija je da sa puno malih ili većih koraka pokrenemo što više raspoloživih kapaciteta Agrokomerca. Budemo li tako radili, svi zajedno u našoj Krajini možemo samo biti na dobitku”, kazao je direktor AC FOOD-a Smail Korajlić.
Tops i drugi proizvodi Agrokomerca kao što su Pettit, Čajni kolutići, Mljeveni keks… izvoze se u Hrvatsku, Srbiju, Kosovo, Crnu Goru, Makedoniju, Sloveniju, Austriju, SAD i odnedavno u Irak. U planu je pokretanje programa supa i začina Vegedor, kao i ponovno oživljavanje branda čokoladnih namaza Maza i bar čokolada Kremipan.
Od kako je AC FOOD preuzeo proizvodnju u dijelu pogona Agrokomerca samo izvoz u susjednu Hrvatsku povećan je za 33 posto u posljednja dva mjeseca u odnosu na isti period lani, saopćeno je iz AC FOOD-a.