Vlada FBiH: Za socijalno zbrinjavanje radnika Željezare Zenica 3,48 miliona KM

0
1011
Održana hitna sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, u funkciji Skupštine Razvojne banke FBiH, na večerašnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, odobrila raspodjelu dijela novčanih sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH namijenjenih za socijalno zbrinjavanje radnika Željezare Zenica d.o.o. Zenica – u stečaju.
Riječ je o sredstvima deponovanim na transakcijskom računu Posebnog fonda Razvojne banke FBiH u iznosu od 3.483.654,25 KM, koja će biti uplaćena na račun Željezare Zenica – u stečaju, otvoren kod ASA Banke d.d. Sarajevo, Poslovnica Zenica, za socijalno zbrinjavanje radnika zeničke kompanije.
Nakon uplate, stečajni upravnik Željezare Zenica će, bez odlaganja, sredstva transferirati prema radnicima. Odlukom je stečajni upravnik Željezare Zenica d.o.o. Zenica – u stečaju zadužen da, u roku od 30 dana od nakon uplate sredstava, Vladi FBiH dostavi izvještaj o namjenskom utrošku sredstava.
Razvojna banka FBiH će sa Željezarom Zenica – u stečaju zaključiti ugovor o dodjeli grant sredstava, saopćeno je iz Vlade FBiH.