Wizz Air od 2. jula uvodi liniju Salzburg – Tuzla

0
535
Dodatnih 75 aviona A321neo, od kojih se očekuje da će većina biti isporučena 2028-29. godine

Wizz Air, vodeći niskobudžetni avioprevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, danas je saopštio da je dodao i Tuzlu u svoju široku mrežu linija. Počevši od jula, putnici će moći putovati sa aerodroma u Salzburgu u Tuzlu, Beograd, Larnaku, Kijev, Bukurešt i Skopje.
Karte za ove destinacije se već mogu bukirati putem sajta wizzair.com i preko mobilne aplikacije avioprevoznika, a cijene kreću od 14,99 eura. Linija Salzburg – Tuzla letjet će svakog četvrtka i nedjelje, počevši od 2. jula 2020.
Osim Salzburga, Wizz Air je otvorio i bazu u Milanu odakle će letjeti u 20 zemalja i novu bazu u Larnaki na Kipru, odakle će letjeti u 6 zemalja.
Početak rada Wizz Aira ‌na‌ ‌aerodromu‌ ‌Salzburg‌ ‌podupire‌ ‌dugoročnu‌ ‌posvećenost ove aviokompanije Austriji. Dvije godine uspješnih operacija i više od tri miliona putnika u Beču dokazali su da Wizz Air nudi veoma konkurentne i popularne usluge u ovoj zemlji. Oslanjajući se na ovaj uspjeh i na sve veću ‌ ‌potražnju‌ ‌na‌ ‌tržištu,‌ ‌aviokompanija‌ ‌dodaje‌ ‌Salzburg‌ ‌svojoj‌ ‌mreži‌ ‌linija‌ ‌i‌ ‌donosi‌ ‌povoljne‌ ‌mogućnosti za putovanje u Salzburg i ovaj region. Najavljene rute prevozit će godišnje više od 200 hiljada ljudi do
aerodroma u Salzburgu i povezat će grad i region sa trenutno nedostupnim destinacijama. Aviokompanija će doprinijeti ‌razvoju‌ ‌turizma‌ ‌u‌ ‌regionu,‌ ‌istovremeno‌ ‌pružajući‌ ‌visokokvalitetne‌ ‌mogućnosti putovanja.
Današnja najava stiže u trenutku kada u Wizz Airu počinje nova era sanitarnih putovanja. Aviokompanija
je nedavno najavila niz pojačanih higijenskih mjera, kako bi se osiguralo zdravlje i sigurnost kupaca i osoblja. Kao dio ovih novih protokola, tokom leta, kabinsko osoblje i putnici moraju nositi zaštitne maske, a kabinsko osoblje i rukavice. Avioni Wizz Aira redovno prolaze process industrijskog čišćenja antivirusnim rastvorom i, poštujući‌ ‌strogi‌ ‌dnevni‌ ‌raspored‌ ‌čišćenja, svi avioni se dodatno, tokom noći, dezinfikuju istim antivirusnim rastvorom. Maramice za dezinfekciju dobija svaki putnik po ulasku u avion.
Od putnika tražimo da se pridržavaju mjera fizičkog udaljavanja koje uvode lokalne zdravstvene vlasti i podstičemo ih da sve kupovine obave online prije leta (npr. čekiranje prtljaga, WIZZ Priority, fast security track) kako bi svaki mogući fizički kontakt na aerodromu bio sveden na minimum.