Wizz Air od juna počinje letjeti iz Banje Luke

0
387
Wizz Air i OMV potpisali ugovor o isporuci održivog aviogoriva između 2023. i 2030. godine

Wizz Air, aviokompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, danas je najavila pokretanje letova iz Banje Luke ka četiri destinacije. Početak letova najavljen je za juni 2021. godine. Banja Luka će se na ovaj način povezati sa sljedećim gradovima: Eindhoven (Holandija), Basel/Mulhouse (Francuska), Malmo (Švedska) i Dortmund (Njemačka). Mjesta na letovima ka ovim destinacijama već su u prodaji na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije po cijeni već od 19,99 eura*.
Nove Wizz Airove rute obuhvataju četiri nevjerovatne destinacije na koje putnici iz Bosne i Hercegovine mogu letjeti. Ovi letovi će biti pokrenuti u junu 2021. i obavljat će se dvaput sedmično. Očekuje se da će nove rute stimulisati sektor vazduhoplovstva, kao i ugostiteljstva u regionu, dok će istovremeno putnicima iz BiH biti omogućeno da po najnižim cijenama s Wizzom putuju do Holandije, Francuske, Švedske i Njemačke.
Kako bi pomogao putnicima i posadi da putuju sigurno i bezbrižno, Wizz Air je uveo niz pojačanih higijenskih mjera za podršku fizičkom distanciranju tokom ukrcavanja, kao i za poboljšanu čistoću u avionu. Kao dio ovih mjera, putnici bi se trebali čekirati, svu kupovinu i plaćanja vršiti online da bi fizički kontakt na aerodromu sveli na najmanju moguću mjeru.
Iako HEPA filteri u svim Wizz Air avionima filtriraju 99,97% virusa i bakterija u zraku letjelice, posada i putnici moraju nositi maske tokom cijelog leta.

Letovi će biti pokrenuti u junu i obavljat će se dvaput sedmično

Da bi bezbrižno putovali u ovim nesigurnim vremenima, Wizz Air podstiče putnike da koriste WIZZ Flex. Dodavanjem ove usluge rezervaciji putnici mogu biti sigurni da će se, ukoliko se okolnosti promijene ili ako jednostavno žele putovati na neki drugi datum ili odredište, moći otkazati let do 3 sata prije polaska bez ikakve naknade i da će im 100-postotna vrijednost prvobitne cijene koju su platili odmah biti upisana kao Wizz kredit, kao i da mogu promijeniti datume, pa čak i rute.