Wizz Air uvodi obavezu vakcinacije protiv Covid-19 za sve članove posade

0
667
Wizz Air će također uvesti Program zadržavanja letačke posade

Aviokompanija Wizz Air objavila je da od 1. decembra 2021. uvodi obavezu vakcinacije protiv Covid-19 ili u posebnim slučajevima redovno antigensko/PCR testiranje za sve članove svojih posada.
Wizz Air, kao društveno odgovorna kompanija, implementira ovu odluku uslijed opredijeljenosti za zaštitu zdravlja i sigurnosti svojih putnika i posade, kao i za dugoročnu podršku nesmetanom i kontinuiranom poslovanju.
Obavezu vakcinacije protiv Covid-19 ili u posebnim slučajevima antigenski/PCR test Wizz uvodi za sve članove svojih letačkih i kabinskih posada u svjetlu istraživanja koja pokazuju njihovu učinkovitost kao najbolji dostupni oblik zaštite od korona virusa.
Kada vlade sve više propisuju dokaze o vakcinaciji posada kao dio zahtjeva za ulazak u te zemlje, ovaj proces postaje sve važniji, saopćeno je iz Wizz Air-a.
“U Wizz Airu naš prioritet broj jedan je zdravlje i sigurnost naših putnika i zaposlenika. Naša je odgovornost zaštititi posadu i putnike umanjujući rizik od Covid-19, a vakcine u tome imaju vitalnu ulogu”, izjavio je József Váradi, izvršni direktor Wizz Air Group.