Zahtjev poslodavaca: Smanjiti parafiskalne namete u KS

0
1174
UO UPKS razmatrao inicijative za rasterećenje privrede i poboljšanje poslovnog ambijenta

Uoči tematske sjednice Vlade Kantona Sarajevo zakazane za 28. mart, na kojoj će prisustvovati i delegacija Udruženja poslodavca Kantona Sarajevo, Upravni odbor Udruženja poslodavaca KS je razmatrao inicijative za rasterećenje privrede i poboljšanje poslovnog ambijenta u Kantonu Sarajevo.
Navedene inicijative se odnose na formiranje koordinacionog tijela za parafiskalne namete u KS, donošenje Uredbe o procjeni uticaja propisa, zatim izmjene i dopune Poslovnika o radu Skupštine Kantona Sarajevo, Poslovnika o radu Vlade KS te inicijativa za uključivanje reprezentativnih socijalnih partnera na području Kantona Sarajevo u upravna na tijela i programske savjete.
Inicijative su operacionalizacija dokumenta ‘Šta poslodavci očekuju od nove vlasti u Kantonu Sarajevo’ za period 2018.-2022.
Iz Udruženja poslodavaca KS kažu da ove inicijative predstavljaju osnovu za kvalitetnije uključivanje poslodavaca u donošenje zakonskih propisa čije donošenje utiče na poslovni ambijent i uvjete za razvoj biznisa na području Kantona Sarajevo.