Zašto je važno osigurati imovinu na vrijeme?

Vienna osiguranja VIG kreirala je najoptimalniji proizvod osiguranja imovine na našem tržištu, a po mjeri našeg klijenta i njegovih potreba

0
465
Iznenadni, nepredvidivi događaji mogu poremetiti našu udobnost i sigurnost u domu

Svjedoci smo, posebno ovih dana da jedan zemljotres, poplava, požar mogu uništiti sve u što smo godinama investirali i mukotrpno stvarali. Mnogo je stvari u našim životima koje su nama vrijedne, a osiguranje je jedan od načina zaštite tih vrijednosti.
O važnosti odabira kvalitetnog osiguranja imovine i zaštite, razgovarali smo sa Eminom Bikić, rukovodiocem Odjela prodaje Vienna osiguranja VIG.

Zašto je važno osigurati imovinu na vrijeme?

Uzimajući u obzir sve moguće rizike koji nas okružuju, kao i vrijeme u kojem živimo, potreba za osiguranjem nameće se sama po sebi ali nažalost, svijest o tome – koje sve opasnosti prijete našem domu, dobijemo tek onda kada se nešto takvo dogodi. Iznenadni, nepredvidivi događaji mogu poremetiti našu udobnost i sigurnost u domu, a da ne spominjemo ostaviti nas bez ičega. Međutim, oni koji su svoju imovinu osigurali na vrijeme će taj finansijski udar znatno manje osjetiti, što dovoljno govori o važnosti osiguranja imovine.

Po čemu se paketi imovine Vienna osiguranja VIG razlikuju u odnosu na ostale koji se trenutno nude na bh. tržištu?

Vienna osiguranje VIG, kao vodeći osiguravatelj života i zdravlja je upravo zbog te činjenice imao veliku odgovornost da pripremi najbolje pakete na tržištu za osiguranje imovine jer siguran i zaštićen dom predstavlja osnov brige o životu i zdravlju. U nastojanju da pružimo potpunu sigurnost imovine, vrhunsku i sveobuhvatnu uslugu nadomak svakog klijenta kreirali smo jedinstvene pakete osiguranja stambenih objekata, koji su prilagođeni individualnim potrebama i mogućnostima naših klijenata. Od sada, svi vlasnici i korisnici nekretnina mogu osigurati svoj stambeni objekat (stan ili kuću), vikendicu i stvari kućanstva po veoma povoljnim cijenama – od 0,80 KM po m2! Dodatno, uz svaki od odabranih paketa osiguranja stambenog objekta moguće je ugovoriti i osiguranje od zemljotresa. Tako da možemo slobodno reći da smo kreirali najoptimalniji proizvod osiguranja imovine na našem tržištu, a po mjeri našeg klijenta i njegovih potreba.

Možete li nam pojasniti prednosti paketa osiguranja stambenih objekata koje Vienna osiguranje VIG nudi svojim klijentima?

Kada je u pitanju osiguranje nekretnine, prvo na što pomislimo jeste osiguranje od požara, poplave ili provale, ali činjenica je da naši paketi osiguranja stambenih objekata sada pokrivaju široki spektar rizika, pa uključuju čak i besplatne usluge majstora u kući, jednu zasigurno najpraktičniju dodatnu pogodnost koja štedi vrijeme i novac.
U našoj paleti proizvoda osiguranja stambenih objekata nudimo tri različita paketa – Standard, Komfort i Ekskluziv. Paket Standard predstavlja odličan omjer pokrića i cijene, kojim je pokriven širok spektar osnovnih opasnosti (požar, eksplozija, izliv vode, oluja i sl.), ali i netipične rizike za osnovni paket kao što su lom stakla ili krađa. Preostala dva paketa, Komfort i Ekskluziv podrazumijevaju dodatan obim pokrića, gdje se povećavaju osigurane sume i limiti dopunskih rizika, ali uključuju i rizici kao što su štete usljed nemara, vandalizam kao i osiguranje dodatnih troškova koji mogu nastati saniranjem posljedica. Svaki od navedenih paketa moguće je ugovoriti shodno potrebama i mogućnostima klijenata te su pogodni za svaki džep.

Nudite li i neke dodatne pogodnosti u sklopu paketa imovinskog osiguranja?

Kod ugovaranja jednog od željenih paketa osiguranja, Vienna osiguranje VIG je obezbijedilo izdašne dodatne pogodnosti i popuste za svoje klijente. Klijente potičemo da brinu o svojoj imovini te popustima bogato nagrađujemo mjere zaštite i alarmne sisteme, višegodišnje ugovaranje i način plaćanja, ali i poklanjamo dodatni popust za naše vjerene osiguranike, imaoce životnog osiguranja. Ugovor o osiguranju se može zaključiti prema potrebi klijenta, na ispodgodišnje, godišnje, višegodišnje ali i sa neodređenim trajanjem osiguranja.

Šta savjetujete građanima kada je u pitanju sigurnost nekretnina?

Bilo da ste vlasnik ili zakupac stambenog objekta, ne dozvolite da svaki boravak negdje izvan doma, provedete brinući se o sigurnosti Vaše nekretnine i mogućim nepoželjnim situacijama. Optimalno osiguravajuće pokriće vašeg stana, kuće, vikendice, iznajmljenog prostora, svih nekretnina koje imate ili u kojima boravite je samo jedna u nizu odgovornih odluka koje donosite svakoga dana i zato preporučujemo jedinstvene pakete osiguranja stambenih objekata koje Vienna osiguranje VIG nudi, a koji će učiniti da vaša imovine bude sigurna gdje god da se nalazite.

(PR: Vienna osiguranje VIG)