Završene prijave: 44 proizvoda u konkurenciji za plasman na police dm-a

0
1775
Na policama dm prodavnica u BiH može se pronaći ukupno 1.023 domaćih proizvoda

Do nedjelje, 6. maja, bio je otvoren poziv kompanije dm drogerie markt domaćim proizvođačima da sudjeluju u društveno-odgovornoj inicijativi Startajmo {ZAJEDNO} koja im pruža mogućnost da razviju svoj proizvod i plasiraju ga na bh. tržište kroz lanac dm prodavnica.
Pozivu su se odazvala 54 proizvođača, a pravila i uslove za prijavu ispunila su 44 proizvođača čiji su prijavljeni proizvodi objavljeni na platformi www.dm-zajedno.ba. Finalno proglašenje odabranih proizvoda planirano je 5.7.2018. godine, a u žiriju koji će odlučivati o odabiru proizvoda planiranih za uvrštavanje u dm asortiman, osim predstavnika dm-a, bit će još predstavnik Fondacije Mozaik, nutricionista, tehnolog i predsjednik Skupštine Udruženja poslodavaca KS.
“Veliki broj domaćih proizvođača je iskazao interes i prve prijave smo imali već za svega nekoliko dana od pokretanja inicijative Startajmo {ZAJEDNO}. Sada slijedi provjera njihove kvalitete, odnosno ocjenjivanje prema ranije definisanim kriterijima“, izjavila je Admira Isaković, članica Uprave i voditeljica Nabave i Marketinga dm-a.
Ona je podsjetila kako će dm odabranim proizvođačima ponuditi punu podršku u vidu savjetovanja i mentoringa tokom različitih faza pripreme proizvoda za nastup na tržištu.
Podsjećamo, s ciljem podrške razvoju domaće proizvodnje i konkurentnosti domaćih proizvoda na našem tržištu, dm je 19. marta pozvao sve proizvođače koji se bave proizvodnjom hrane, dodataka prehrani, bezalkoholnih pića i čajeva te proizvoda za njegu tijela, lica i kose da svoje proizvode prijave na dm platformu {ZAJEDNO}; www.dm-zajedno.ba.
Pravo prijave imali su proizvođači koji su državljani BiH, ili koji kao državljani BiH ostvaruju 51% u strukturi vlasništva kompanije, koji kao pravno lice na teritoriji BiH nisu registrovani duže od tri godine i čiji proizvodi nisu etablirani na bh. tržištu, što podrazumijeva da nisu uvršteni u ponudu niti jednog trgovačkog lanca.
Partner inicijative je Fondacija Mozaik.