Saradnja sa Mastercardom: hi lansira prvu NFT prilagodljivu karticu

0
386
Prva debitna kartica na svijetu sa prilagodljivim NFT avatarom

Finansijska super aplikacija hi- kripto & fiat najavila je lansiranje prve debitne kartice na svijetu sa prilagodljivim NFT avatarom, u saradnji sa kompanijom Mastercard.
Korisnici kartica koji ispunjavaju uslove moći će da personalizuju izgled svoje kartice koristeći NFT koji posjeduju i moći će da koriste tu karticu na više od 90 miliona lokacija širom svijeta, svuda gdje je Mastercard prihvaćen.
“Ne samo da NFT kartice izgledaju nevjerovatno, već su i odličan način da ljudi pokažu kojoj online zajednici pripadaju, ali u stvarnom svijetu“, izjavio je Sean Rach, suosnivač kompanije hi.
“Kako interesovanje potrošača za kriptovalute i NFT nastavlja da raste, posvećeni smo tome da ih učinimo dostupnim kao izbor plaćanja za zajednice koje žele da ih koriste. Ponosni smo što radimo sa hi aplikacijom kako bismo i dalje bili pokretači inovacija na tržištu i omogućili ove prilagodljive kartice, a sve uz sigurnost i bezbjednost koju očekujete od kompanije Mastercard”, kazao je Christian Rau, stariji potpredsjednik za kripto i fintech razvoj u kompaniji Mastercard.
hi debitna kartica je dostupna u šest varijanti (Basic, Black, Silver, Gold, Platinum i Diamond) sa nizom pogodnosti, u zavisnosti od nivoa članstva u hi. Članstvo se ostvaruje ulaganjem hi tokena HI (HI) i počinje sa iznosom koji je ekvivalentan iznosu nešto manjem od 10 eura, a pogodnosti koje se mogu ostvariti su:
• Kod bilo kojeg Mastercard trgovca širom svijeta možete koristiti fiat, stejblkoinse i druge kriptovalute;
• 1-10% povrata na potrošeni iznos;
• Popust na 1-20 digitalnih pretplata;
• Trenutno prebacivanje sredstava na svoju karticu putem SEPA ili FPS-a u eurima ili funtama koristeći lični hiIBAN;
• Garantovano najbolje cijene i druge pogodnosti u partnerskim hotelima sa 5 zvjezdica širom svijeta;
• NFT prilagođavanje za Gold članove i članove višeg ranga omogućavajući personalizaciju lica kartice sa verificiranim NFT avatarom koji posjedujete, pod uslovom da ispunjava Mastercard standarde dizajna kartice.
Posjetite https://hi.com/ za više informacija.