Inovacije: mojTaxi bezgotovinsko plaćanje u Sarajevu

0
646
Na pres-konferenciji predstavljeno inovativno plaćanje za korisnike mojTaxi aplikacije

Sarajevo taxi u saradnji sa kompanijom Mastercard i UniCredit Bank, uvodi inovacije u svom poslovanju tako što olakšava narudžbu i plaćanje usluga taxi prijevoza u Sarajevu.
Tako od 15. augusta korisnici aplikacije ‘mojTaxi’ u posebno obilježenim vozilima Udruženja Sarajevo taxi, ne samo da mogu naručiti već i platiti vožnju kroz ovu mobilnu aplikaciju. Potrebno je samo da imaju Mastercard platnu karticu i pametni telefon, dok je internet konekcija dostupna u vozilima.
Do sada je unutar aplikacije realizovano preko 500.000 narudžbi taksi vozila, a sada je napravljen još jedan iskorak kako bi usluga bila još bolja te kako bi bezgotovinsko plaćanje postalo dostupnije svima.
“Od danas u oko 100 vozila članova Udruženja Sarajevo taksi moguće je platiti uslugu putem aplikacije, samo jednim pritiskom na ekran vašeg pametnog telefona. Radimo na tome da se broj vozila u kojima je ova usluga dostupna vremenom povećava, a naš cilj je da bude dostupna u svim vozilima naših članova u što skorije vrijeme”, rekao je Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevo Taxi.
Sistem bezgotovinskog plaćanja sa Mastercard karticama omogućava korisnicima da uslugu plate putem aplikacije koja je povezana sa njihovom karticom. Na kraju vožnje, na mobilni telefon korisnika usluge stiže obaveštenje o visini računa čije plaćanje je potrebno potvditi, i tako će jednim klikom izvrštiti plaćanje usluge taksi prevoza.
“Gradovi se danas razvijaju velikom brzinom, što naravno dovodi do povećanja potreba građana i turista za efikasnim uslugama prijevoza uz jednostavan način plaćanja. Uz aplikaciju ‘mojTaxi’ možete da naručite vozilo i još jednostavnije obavite plaćanje koje je u skladu sa najsavremenijim sigurnosnim standardima. Sve što vam je potrebno jeste da budete korisnik Mastercard platne kartice“, rekao je Amir Trokić, Account Manager BiH u kompaniji Mastercard.
Jednom autorizirana kartica koju klijenti dodaju u svoj ‘mojTaxi’ profil može se koristiti u posebno obilježenim vozilima Sarajevo taksija koji su u sistemu ‘mojTaxi’ u Sarajevu.
Aplikacija ‘mojTaxi’ dostupna je putem Google Play i App Store-a, a može se preuzeti i na web stranici https://www.mojtaxi.ba/